Annons
Innehåll från Artificial SolutionsAnnons

På tröskeln till ett genombrott: Här är 5 branscher som använder den svenska AI:n

I bilen, i hemmet och på kontoret. Artificiell intelligens som pratar med människor på människors vis vinner allt mer mark. Marknaden väntas mångdubblas de närmaste åren. Här är fem områden där teknologin används redan i dag.

Läs mer om hur Conversational AI förändrar världen 

Conversational AI är en artificiell intelligens som låter människor och teknik samtala på ett intuitivt sätt. Denna teknologi är på väg att sprida sig från en pionjärgrupp av företag till att bli en naturlig del av den digitala vardagen.

Skälet är enkelt. När ekonomin och samhället digitaliseras ökar också vårt behov av att kunna samspela friktionsfritt med tekniken genom chattbottar, virtuella assistenter och digitala anställda.

En snabbväxande och mångsidig teknologi

Till år 2024 kommer världsmarknaden för Conversational AI att växa med 30 procent per år och uppgå till nästan 16 miljarder dollar, uppskattar analysföretaget Markets and Markets. Redan till 2021 väntas en fjärdedel av alla som arbetar inom den digitala ekonomin att dagligen använda sig av en virtuell assistent.

Ledande på området är svenska Artificial Solutions, vars innovation Teneo dagligen pratar med miljontals människor med fler än 35 olika språk.

–  Teneo pratar som en människa men har också AI:ns förmåga att automatisera och att få saker gjorda, oavsett bransch eller kanal, säger Andy Peart som är marknadsförings- och strategichef på Artificial Solutions.

Plattformen används i dag i hundratals olika lösningar av flera av världens största företag och är är byggd för att icke-specialister enkelt ska kunna bygga sofistikerade AI-lösningar.

Här är fem exempel på hur Teneo används i dag:

Biltillverkare

Som infotainment-system kan Teneo prata med förarna för att exempelvis ge vägbeskrivningar, byta musik eller berätta var närmaste bensinstation finns. Teneo används också av biltillverkare för att engagera kunderna och hjälpa till vid försäljningen. Ett exempel är Skoda, vars chattbot guidar besökarna på den egna sajten och hjälper dem att konfigurera bilen inför en testkörning. 

Finansbranschen

En stor amerikansk finansiell institution använder Teneo för att underlätta för kunderna att flytta pengar mellan pensionsfonder. Det som förut tog uppemot en vecka och krävde manuell hantering av blanketter går nu på några minuter. Användaren autentiseras via rösten och berättar helt enkelt vad den vill göra.

Automatisering av hemmet

Som en röstassistent kopplad till tv:n eller musikanläggningen kan Teneo hjälpa till med att byta kanal, sätta på musik, eller att hitta innehåll. Genom en app kan AI:n hjälpa till med att sköta säkerhetssystemet eller belysningen.

HR- och IT-avdelningar

Avdelningar som bombarderas med frågor – inte minst under Covid-19-pandemin – får genom Teneo en digital kollega som effektivt hanterar många ärenden och på så sätt ger de anställda mer tid att lösa de riktigt svåra problemen.

I kundtjänsten

Teneo kan samtala på ett mänskligt sätt, men är samtidigt betydligt effektivare än människor och kan hantera miljontals kunder samtidigt. I en kundtjänst kan plattformen därför minska väntetiderna och ge de anställda avlastning.

Ladda ner den perfekta guiden till chattbottar 2020 

Fakta: Artificial Solutions och Teneo

Artificial Solutions är den ledande specialisten inom Conversational AI som är en form av artificiell intelligens som låter människor samtala med applikationer, webbplatser och uppkopplade teknikenheter med ett vardagligt och naturligt språk.

Bolagets patenterade AI-plattform Teneo låter företag på kort tid bygga sofistikerade applikationer för flera olika plattformar och kanaler. I dag används Teneo dagligen av miljontals människor på 35 språk över hela världen genom bland annat virtuella assistenter, chattbottar och talbaserade konversationsgränssnitt för uppkopplade teknikenheter.

Grundat: 2001 i Stockholm

Huvudkontor: Stockholm. Artificial Solutions har även kontor över Europa, i USA och i Asien och Sydamerika.

Marknadsplats: Listat på Nasdaq First North.

Kunder: Flera Fortune 500-företag använder Teneo och på kundlistan finns bland annat biltillverkare, banker, reseplattformar och energi-, underhållnings- och telekombolag.

Antal anställda: Drygt 100

 

Mer från Artificial Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Artificial Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?