Annons
Innehåll från Artificial SolutionsAnnons

Ny verklighet efter Covid-19 – så kan AI framtidssäkra företagen

Artificiell intelligens som låter tekniken prata på ett mänskligt sätt är på väg att bli en essentiell del av digitala bolag. 

– En digital kärna ger en inbyggd motståndskraft i kriser, säger Andy Peart, marknadsförings- och strategichef på svenska AI-bolaget Artificial Solutions med några av världens största företag i kundlistan.

Är ditt företag redo för nästa pandemi?  

Många företag överrumplades under coronakrisen när kunderna ändrade sitt beteende. Samtidigt förändrade restriktioner och distansarbete förutsättningarna även inom bolagen.

Andy Peart, marknadsförings- och strategichef på svenska Artificial Solutions, är övertygad om att Covid-19-pandemin leder till permanenta förändringar kring hur företagen möter sina kunder och hanterar sina anställda.

– Vissa saker kommer aldrig att bli som förut. Företagen arbetade redan med digitalisering, men den här chocken har skyndat på utvecklingen och verkligen flyttat upp frågan på agendan. En digital kärna ger en inbyggd motståndskraft i kriser, säger han.

Blickarna riktas mot vinnarna

Andy Peart är övertygad om att Conversational AI, en artificiell intelligens som låter människor och teknik samtala med vardagligt och naturligt språk, kommer att sprida sig från en pionjärgrupp till att bli en del av fundamentet hos digitala bolag. 

Skälet är att teknologin tryggar verksamheten och gör den mindre beroende av människor. Virtuella assistenter och chattbottar hjälper till med kundtjänsten och försäljning dygnet runt, året om, medan digitala anställda kan avlasta IT- och HR-avdelningar.

Artificial Solutions är den ledande specialisten på Conversational AI och bolagets plattform Teneo, som bygger på över ett decenniums utveckling, används redan av flera av världens största företag för att prata med miljontals människor på mer än 35 olika språk. 

Ny värld – nya behov

Plattformen är skräddarsydd för att svara mot företagens behov i den nya värld som träder fram efter pandemin, konstaterar Andy Peart.

– Teneo har byggts från grunden för att icke-specialister snabbt ska bygga sofistikerade och datasäkra lösningar som blir förtrogna med företagets verksamhet och pratar på ett naturligt och personligt sätt oavsett språk, säger han.

Ytterligare en fördel ser han i Artificial Solutions företagskultur. Bolaget har huvudkontoret i Stockholm, men man har även kontor över Europa, Asien, Sydamerika och i USA och 30 nationaliteter bland de anställda.

– För att bygga en mänsklig lösning räcker det inte med språket, man måste förstå olika kulturer också. Där har vi en fördel, säger Andy Peart.

Gratis webinarium: Beyond COVID19: Reshape your company strategy with CAI  

Fakta: Artificial Solutions och Teneo

Artificial Solutions är den ledande specialisten inom Conversational AI som är en artificiell intelligens som låter människor samtala med applikationer, webbplatser och uppkopplade teknikenheter med ett vardagligt och naturligt språk.

Bolagets patenterade AI-plattform Teneo låter företag på kort tid bygga sofistikerade applikationer för flera olika plattformar och kanaler. I dag används Teneo dagligen av miljontals människor på 35 språk över hela världen genom bland annat virtuella assistenter, chattbottar och talbaserade konversationsgränssnitt för uppkopplade teknikenheter.

Grundat: 2001 i Stockholm

Huvudkontor: Stockholm. Artificial Solutions har även kontor över Europa, i USA och i Asien och Sydamerika.

Marknadsplats: Listat på Nasdaq First North.

Kunder: Flera Fortune 500-företag använder Teneo och på kundlistan finns bland annat biltillverkare, banker, reseplattformar och energi-, underhållnings- och telekombolag.

Antal anställda: Drygt 100

Mer från Artificial Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Artificial Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?