Annons
Innehåll från Artificial SolutionsAnnons

Glöm väntetider och krångel – här är AI:n som underlättar livet på nätet

En ny sorts artificiell intelligens som låter människor och teknik samtala på ett naturligt sätt är på väg att göra vår digitala tillvaro smidigare än någonsin förr. 

Svenska Artificial Solutions leder utvecklingen som sprider digitaliseringen till nya grupper – och förnyar branscher.

Läs mer om hur Conversational AI förändrar världen 

Dygnet runt, utan väntetider, där kunden vill ha dem. En ny generation chattbottar, virtuella assistenter och digitala anställda ökar tillgängligheten och förbättrar upplevelsen när vi i allt högre grad shoppar, roar oss eller sköter våra ärenden på sajter, genom mobilen, meddelandetjänster eller röstassistenter.

Ledande inom fältet är det svenska AI-bolaget Artificial Solutions, vars plattform Teneo används av flera av världens största företag inom olika branscher för att samspela med miljontals människor på 35 olika språk. 

Smarta AI-assistenter nästa steg i den digitala revolutionen

Teneo, som bygger på över ett decenniums utveckling, samtalar med kunderna på ett mänskligt och naturligt sätt för att ge rätt svar på olika frågor. Det kan handla om allt ifrån priset på en vara till att utföra mer komplexa sysslor, som att genomföra inköp eller hjälpa till vid låneansökningar. Resultatet blir minskade väntetider och nöjdare kunder.

Når fler kundgrupper

Conversational AI innebär att nya grupper kan ta del av digitaliseringen. Äldre som inte är bekväma med att e-handla via en webbsida kan istället samtala med en virtuell assistent som en människa.

– De kan helt enkelt säga till AI:n vad de vill köpa och när de vill ha hem det. Många tycker också att det är betryggande att prata med en AI-assistent som liknar oss människor, säger Andy Peart, som är marknadsförings- och strategichef på Artificial Solutions.

Även rent digitala branscher håller på att förnyas genom Conversational AI. Exempelvis öppnar teknologin dörren för ännu mer interaktiva datorspel.

– Datorstyrda figurer som konverserar på ett mänskligt och naturligt sätt tar spelen till helt nya nivåer, säger han.

Väntetiderna krymper från dagar till minuter

Parallellt med revolutionen inom Conversational AI pågår också en snabb utveckling inom automatiseringen av processer. Dessa två fenomen kan samspela, vilket banar väg för ett smidigt sätt att utföra ännu fler och ännu mer komplexa sysslor. 

Medan kunden pratar med gränssnittet Teneo sköter en annan sorts AI arbetet som sker i bakgrunden. Det leder till smidigare processer och stora tidsbesparingar för kunderna.

Ett exempel är en stor amerikansk finansiell institution som använder Teneo för att hjälpa kunderna att flytta pengar mellan pensionsfonder. Medan den traditionella metoden tar upp till sju dagar och kräver manuell hantering av blanketter för både kunden och företaget, sköter Teneo det hela på några minuter genom att autentisera användaren via rösten, ställa relevanta frågor och kommunicera med AI:n som genomför förflyttningen.

Fakta: Artificial Solutions och Teneo

Artificial Solutions är den ledande specialisten inom Conversational AI som är en artificiell intelligens som låter människor samtala med applikationer, webbplatser och uppkopplade teknikenheter med ett vardagligt och naturligt språk.

Bolagets patenterade AI-plattform Teneo låter företag på kort tid bygga sofistikerade applikationer för flera olika plattformar och kanaler. I dag används Teneo dagligen av miljontals människor på 35 språk över hela världen genom bland annat virtuella assistenter, chattbottar och talbaserade konversationsgränssnitt för uppkopplade teknikenheter.

Gratis white paper att ladda ner 

Grundat: 2001 i Stockholm

Huvudkontor: Stockholm. Artificial Solutions har även kontor över Europa, i USA och i Asien och Sydamerika.

Marknadsplats: Listat på Nasdaq First North.

Kunder: Flera Fortune 500-företag använder Teneo och på kundlistan finns bland annat biltillverkare, banker, reseplattformar och energi-, underhållnings- och telekombolag.

Antal anställda: Drygt 100

Mer från Artificial Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Artificial Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?