1515
Annons
Innehåll från Aros KapitalAnnons

Kapital är A och O: ”Så främjar vi småföretagen och jobbtillväxten i Sverige”

Oliver Wettergren, affärsområdeschef för Företagslån Direkt på Aros Kapital.
Oliver Wettergren, affärsområdeschef för Företagslån Direkt på Aros Kapital.

En bra affärsidé blir lättare att förverkliga med ett ordentligt kapital. Likaså kan ett kapitaltillskott vara avgörande för att kunna vidareutveckla ett mindre företag.

– Med tanke på att fyra av fem jobb skapas i små- och medelstora företag känns det extra viktigt att hjälpa just dem att växa och förändras, säger Oliver Wettergren, på Aros Kapital.

Enkla företagslån för att växa, utöka och förändra 

Det är de små företagen som skapar de nya jobben i Sverige. Sedan 1990-talet står de för merparten av vår jobbtillväxt och sammantaget är de landets största arbetsgivare. 

Samtidigt är det ofta svårt för mindre företag att hitta finansiering för att kunna satsa och driva företaget framåt. Processen för att låna pengar är ofta omständlig och handläggningstiderna långa. 

– Det är ett problem för många småföretagare. De kanske behöver investera i nya maskiner, anställa ny personal eller utöka sitt varulager. Eller så behöver de kapital för löpande kostnader till följd av långa betalningstider hos sina kunder. Då behöver de snabbt få hjälp med ett lån eller fakturaköp, säger Oliver Wettergren, affärsområdeschef för Företagslån Direkt på Aros Kapital. 

Snabb och trygg finansiering 

Aros Kapital är specialiserat på företagsfinansiering för små och medelstora företag och kan hjälpa dem att växa, utöka och förändras genom enkla företagslån.

– Vi har en automatiserad kreditbedömningsprocess som innebär att vi kan erbjuda rimliga handläggningstider. Vi kan låna ut upp till tre miljoner inom bara några dagar. Hela förfarandet sker säkert på webben med en kort intern process. 

Processen säkras genom identifiering med BankID samt en avancerad bedömningsmodell som beräknar maxbelopp så att inget företag lånar mer än vad de kan betala tillbaka. 

– Det är nog just den balansen mellan trygghet och snabbhet som gjort våra företagslån lite extra populära, säger Oliver Wettergren.

Full potential

En annan fördel är att Aros Kapital har kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. 

– Vi erbjuder även lån med stöd från Europeiska Investeringsfonden, EIF, och det är vi väldigt stolta över. EIF har gjort en grundlig undersökning av Aros och har sedan valt att arbeta med oss. 

Det innebär att vi kan erbjuda lån upp till 500 000 kronor med EU-stöd. 

Eftersom lånet omfattas av en garanti som finansieras av EU inom programmet för sysselsättning och social innovation, EaSI, blir villkoren mer fördelaktiga med lägre ränta och ett begränsat borgensåtagande om endast 20 procent av lånebeloppet, vilket är ovanligt i dag. Vanligast är att man borgar för 100 procent.  

– På så vis kan vi erbjuda trygga lån till småföretagare så att de kan satsa och driva sina företag framåt. Vi har själva en entreprenörsanda inom företaget så det känns bra att kunna främja andra entreprenörer och småföretagare. 

Till exempel har Aros Kapital under det senaste året kunnat hjälpa restauranger att ta tillfället i akt och renovera under pandemin. Och de har sett till att e-handlare snabbt har kunnat utöka sina varulager.  

– Vi vet att det över tid är en bra affär att hjälpa företag att växa och företagare att nå sin fulla potential, säger Oliver Wettergren.

Läs mer om hur Aros Kapital kan hjälpa er. 

Mer från Aros Kapital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aros Kapital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?