1515
Annons
Innehåll från Aros KapitalAnnons

Fem saker att tänka på vid fastighetsfinansiering

Louise Svensson, kundansvarig kreditanalytiker på Aros Kapital.
Louise Svensson, kundansvarig kreditanalytiker på Aros Kapital.

I en majoritet av Sveriges kommuner råder bostadsbrist, delvis på grund av svårigheten för utvecklare att få sina projekt finansierade. Många låneaktörer har blivit allt mer restriktiva med att erbjuda projektrelaterad finansiering.

– Då kan Aros Kapital vara ett bra komplement eftersom vi är specialister på byggnadskreditiv, med effektiva processer och snabba beslutsvägar – även vid de större limiterna, säger Louise Svensson, kundansvarig kreditanalytiker på Aros Kapital.

Det finns ett behov av att bygga fler nya bostäder under en lång tid framöver för att uppnå en balans på bostadsmarknaden. Dessutom är efterfrågan på kommersiella lokaler stor. Samtidigt har låneaktörer generellt blivit alltmer återhållsamma med att erbjuda byggnadskreditiv till fastighetsutvecklare, det vill säga lån för att finansiera uppförandet av ett fastighetsprojekt. Dessa lån är generellt mer riskfyllda under projekttiden och hanteringen administrativt tung. 

– Vi uppmärksammade snabbt behovet av att kunna erbjuda byggnadskreditiv på marknaden för att främja uppförandet av nya fastigheter. Vi valde därför att vässa vår kompetens inom detta område, för såväl bostadsfastigheter som kommersiella fastigheter, så som lager- och kontorsbyggnader, säger Louise Svensson. 

– Vi har ett starkt team med analytiker och administrativt stöd på plats som kan agera snabbt, vilket gör att vi kan fylla ett tomrum där andra aktörer inte räcker till. 

Snabb process 

Förutom byggnadskrediter och fastighetsfinansiering erbjuder Aros Kapital även företagskrediter till rörelsedrivande bolag – såväl små företag som stora börsbolag över hela Sverige. 

– Oavsett lånetyp eller storlek på lånet är vår målsättning att processen och hanteringen av kreditberedningen ska vara så snabb och smidig som möjligt för kunden. Vi försöker hela tiden vara flexibla och möta kundernas behov och förväntningar i så stor utsträckning som möjligt, säger Louise Svensson och fortsätter:

– I regel får kunden en första indikation på sin låneansökan inom 24 timmar, det vill säga om vi väljer att gå vidare med ansökan eller inte. Därefter görs en ordentlig kreditbedömning och ett definitivt beslut kan normalt presenteras inom två veckor. 

Fastighetsfinansiering – så ansöker du. 

 

Mer från Aros Kapital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aros Kapital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?