1515
Annons
Innehåll från Aros KapitalAnnons

De valde svenska uppstickaren efter noggranna jämförelser

Thomas Vanholme, CFO på Kebony.
Thomas Vanholme, CFO på Kebony.

För snabbväxande företag kan valet av samarbetspartner när det gäller finansiering vara skillnaden mellan succé och fiasko. När det norska trämodifieringsföretaget Kebony gjorde noggranna jämförelser slog det svenska kreditmarknadsbolaget Aros Kapital storbankerna på fingrarna på flera områden.

Sälj dina fakturor och få betalt direkt – läs mer om hur det fungerar här. 

Det norska företaget Kebony beskriver sig själva som ett modernt trämodifieringsteknikföretag. Med hjälp av beprövad teknik får hållbart odlat trävirke egenskaper som är lika dem hos tropiskt lövträdsvirke, och kan användas som alternativ till klassiska byggmaterial som betong och stål. Intresset för det nya byggmaterialet är stort. 

– Vi ser verkligen en efterfrågan när det gäller våra produkter. Modifierat trä-kategorin är ganska ny, det finns ett fåtal aktörer på marknaden och vi är en av de ledande.  De senaste åren har vi växt med 20 till 30 procent per år, säger Thomas Vanholme, CFO på Kebony.

Gjorde grundliga jämförelser

Thomas Vanholme berättar att eftersom Kebony är ett företag under stark tillväxt är de i stort behov av rörelsekapital. I jakten på en samarbetspartner för finansiering gjorde de omfattande jämförelser mellan olika tänkbara aktörer på marknaden. De tittade på både traditionella banker och andra aktörer men fastnade för det svenska kreditmarknadsbolaget Aros Kapital. 

– Vi kom fram till att Aros var väldigt konkurrenskraftiga både när det gäller priset och hur processerna fungerar, där de är mycket mer tillmötesgående än vad de stora bankerna är i sina lösningar.

”Väldigt lösningsorienterade ”

Just nu använder Kebony Aros Kapital för fakturaköp och lagerfinansiering. 

– Eftersom vår försäljning är säsongsberoende bygger vi upp ett stort lager under lågsäsongen och då är pengarna låsta tills vi avyttrar lagret under högsäsong. Det är bra att ha dem för att balansera upp det, säger Thomas Vanholme och fortsätter:

– Aros Kapital är lösningsorienterade och bra att samarbeta med också när det gäller it och att integrera system. De är väldigt noggranna när de förhandlar fram en lösning för ditt företag, så det kommer aldrig några överraskningar i efterhand. Jag tror att vi kommer att expandera de lösningar vi har tillsammans i takt med att vi fortsätter att växa.

Sälj dina fakturor och få betalt direkt – läs mer om hur det fungerar här. 

Mer från Aros Kapital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aros Kapital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?