1515
Innehåll från AmexAnnons

Så kan du försäkra allt du köper

Råkade du spilla rödvin på den nya beiga tröjan? Eller tappade du nya tv:n i golvet när du skulle hänga upp den på väggen? 

Tråkigt, men har du tur i oturen köpte du dem med ditt American Express Platium Card, med 90 dagars inköpsförsäkring för det mesta som kan hända dina grejer.

Läs mer om American Express Platinum Card här  

Det kanske inte är först och främst för försäkringens skull man skaffar ett kreditkort, men i fallet American Express Platium Card är det ingen dum idé. Särskilt som kortet försäkrar de flesta saker du köper i 90 dagar, nästan oavsett vad som har hänt.

- Vi står för enkelhet, trygghet och service, och därför är en heltäckande försäkring det självklara valet för oss när det gäller att skapa förmåner för våra medlemmar, säger Fredrik Sauter, vd på American Express.

Mycket kan hända på vägen

Har du köpt till exempel nya kläder är det mycket som kan hända på vägen. Online-butiken kan råka debitera dubbelt, paketet kan komma bort i frakten, varan kan visa sig vara defekt. Men det kan också vara du själv som råkar skada dina nya kläder.

- En av våra medlemmar råkade spilla lim på sina nya jeans, och en annan av våra medlemmar råkade fastna med sin kavaj i hissdörren och fick den helt söndersliten. Ibland råkar vi alla ut för olyckor, och då ska man inte behöva möta det ensam.

En person som har köpt sina kläder – eller sin tv eller dator eller handväska, ja listan kan göras lång – med sitt American Express Platium Card står heller inte ensam i en sådan situation utan täcks av sin inköpsförsäkring i 90 dagar.

- Vi kan hjälpa till med mycket när det oförutsedda händer, och det handlar inte bara om att vi självklart ersätter varan ekonomiskt, utan framförallt om att vi hanterar mycket av det administrativa om en vara till exempel har blivit stulen eller någon annan situation uppstått.

Trygghet och enkelhet i vardagen

Om en person till exempel upptäcker att butiken har dubbeldebiterat kortet är det bara att anmäla det till American Express kundtjänst.

– Istället för att du själv ska ringa till butiken och reda upp det gör vi det åt dig. Vi reklamerar händelsen och hjälper kortmedlemmen att lösa det juridiska, och ser till att pengarna inte dras dubbelt. Du ska inte bara få ekonomisk hjälp, du ska få service också.

För även om ekonomisk ersättning är en viktig del av inköpsförsäkringen är det tryggheten och enkelheten i vardagen som är det viktiga för American Express.

- Oavsett vad man handlar och oavsett vad som händer ska man veta att hos oss finns det någon som hjälper till, och löser situationen på ett smidigt sätt. 

Läs mer om American Express Platinum Card här

Fakta: American Express Platinum Card

Med American Express Platinum Card kan du koppla av lite mer på resan. Gå före kön i säkerhetskontrollen på flygplatsen, njuta i lounger över hela världen och känna dig trygg med en av marknadens starkaste reseförsäkringar. Du handlar dessutom extra tryggt med inköpsskydd och returgaranti. Du får möjlighet att uppgradera hotellrum och hyrbil hos bolagets partners runt hela världen. Ofta kan du också ta del av förmåner som till exempel tidigare incheck och senare utcheck. 

Just nu får du 500 000 Amex-poäng när du ansöker senast 31 augusti 2021*.

*Ansök senast 31 augusti 2021 och få 500 000 Amex-poäng. Erbjudandet gäller endast nya kortmedlemmar och under förutsättning att du handlar för minst 45 000 kronor till och med 30 november 2021. Poängen överförs senast 31 januari 2022.

Varje månad får du en faktura med din medlemsavgift på 550 kronor och dina samlade köp. Det ger bra överblick över ekonomin. 

Om du betalar hela fakturabeloppet innan förfallodatumet innebär det räntefri kredit i upp till 55 dagar från köptillfället. Därefter är krediträntan 15,99 procent. För kontantuttag tillämpas en kreditränta om 23,99 procent. Vid fullt kreditutnyttjande om 135 000 kronor under tolv månader är den effektiva räntan 24,79 procent och det totala beloppet att betala är 169 545 kronor.

American Express Europe S.A. Avenida Partenón 12-14, 28042, Madrid, Spanien.

Mer från Amex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Amex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?