1515
Innehåll från AmexAnnons

Kreditkortet med försäkringar du inte visste fanns

American Express Platinum Card innehåller försäkringar du inte visste fanns. Du kan till exempel få kostnaderna täckta för en vän som besöker dig om du hamnar på sjukhus – men den allra mest uppskattade är den som kickar in redan efter fyra timmar.

Läs mer om American Express Platinum Card här  

Det kanske inte är först och främst för försäkringens skull man skaffar ett kreditkort, men i fallet American Express Platium Card är det ingen dum idé. Listan på allt det som försäkringen täcker när du är på resa är lång.

- Vi står för enkelhet, trygghet och service, och därför är en heltäckande försäkring det självklara valet för oss när det gäller att skapa förmåner för våra Platinum-medlemmar, säger Fredrik Sauter, vd på American Express.

- Dessutom vill vi att det ska kännas lite lyxigt när man är på resa, och många av de saker som ingår i vår försäkring gör att resan kan bli en positiv upplevelse även om det händer något oförutsett.

Försäkringen träder in redan efter fyra timmar

Ett exempel är kortets bagageförsäkring. Ingen medlem riskerar att som i Sällskapsresan stå utan sina saker hela semestern eftersom försäkringen träder in redan när bagaget bara är fyra timmar försenat.

- Det här, tillsammans med inställda flyg, är bland det absolut vanligaste vi hjälper till med. Vi ställer upp med ersättning på en gång så att man kan köpa nya kläder, och ordnar hotellrum tills flyget går igen.

Något som verkligen är uppskattat av kunderna.

- De ringer och tackar för att vi har hjälpt dem att göra semestern till en trygg upplevelse, trots att något oförutsett inträffat. Vi får mycket positiv feedback för att vi snabbt och enkelt kan hjälpa till i sådana situationer.

Ibland händer betydligt värre saker än att en resväska har kommit bort. I början av mars 2020 reste en grupp på tjugotvå franska pensionärer till Patagonien för sitt livs äventyrssemester. Samtidigt slog pandemin till med full kraft, och efter bara några dagar hade hälften av gruppens medlemmar insjuknat i covid-19. 

- Eftersom sex av gruppens medlemmar hade betalat sin resa med sitt American Express Platinum Card blev vi kontaktade av researrangören. 

”Skönt att veta att man inte är ensam”

Medicinska team på tre kontinenter kopplades in. Stängda gränser, lokala restriktioner och utmaningen att hitta en frivillig flygplansbesättning som vågade flyga hem sjuka patienter var bara några av de svårigheter som behövde lösas. 

- Men i slutet av april kunde specialplanet lyfta från Buenos Aires. 26 000 kilometer och tre dagar senare landade alla i Paris igen. Det här hör självklart inte till vanligheterna, men vi är med våra medlemmar även när de är som mest sårbara.

Det innebär att American Express Platinum Card reseförsäkring täcker en lång lista av situationer, till exempel advokathjälp om något händer med hyrbilen eller kostnaderna om en vän behöver hälsa på dig på sjukhuset om du blir sjuk, allt utan självrisk.

- Jag är själv pappa och vet dessutom hur mycket det finns att tänka på när man är ute och reser med barn, och då är det skönt att veta att man inte är ensam om något skulle hända. Du ska veta att allt löser sig så att du kan fokusera på att njuta av resan.

Läs mer om American Express Platinum Card här

Fakta: American Express Platinum Card

Med American Express Platinum Card kan du koppla av lite mer på resan. Gå före kön i säkerhetskontrollen på flygplatsen, njuta i lounger över hela världen och känna dig trygg med en av marknadens starkaste reseförsäkringar. Du handlar dessutom extra tryggt med inköpsskydd och returgaranti. Du får möjlighet att uppgradera hotellrum och hyrbil hos bolagets partners runt hela världen. Ofta kan du också ta del av förmåner som till exempel tidigare incheck och senare utcheck. 

Just nu får du 500 000 Amex-poäng när du ansöker senast 31 augusti 2021*.

*Ansök senast 31 augusti 2021 och få 500 000 Amex-poäng. Erbjudandet gäller endast nya kortmedlemmar och under förutsättning att du handlar för minst 45 000 kronor till och med 30 november 2021. Poängen överförs senast 31 januari 2022.

Varje månad får du en faktura med din medlemsavgift på 550 kronor och dina samlade köp. Det ger bra överblick över ekonomin. 

Om du betalar hela fakturabeloppet innan förfallodatumet innebär det räntefri kredit i upp till 55 dagar från köptillfället. Därefter är krediträntan 15,99 procent. För kontantuttag tillämpas en kreditränta om 23,99 procent. Vid fullt kreditutnyttjande om 135 000 kronor under tolv månader är den effektiva räntan 24,79 procent och det totala beloppet att betala är 169 545 kronor.

American Express Europe S.A. Avenida Partenón 12-14, 28042, Madrid, Spanien.

 

Mer från Amex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Amex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?