1515
Innehåll från AmexAnnons

10 resmål att besöka någon gång i livet

Snart, snart, snart kan vi förhoppningsvis resa igen – fram till dess listar vi tio exklusiva resmål du garanterat vill besöka någon gång i livet. Vilka har du redan besökt – och vilka återstår att bocka av när det är dags att ge sig ut i världen igen?

Läs mer om American Express Platinum Card här  

1 Mustique

Ön i Karibien dit den engelska kungafamiljen åker när de vill ha en semester i lugn och ro. Och lyx, såklart. Välj om du vill bo på femstjärnigt hotell eller i privat lyxvilla, inklusive egen butler, kock, trädgårdsmästare och hushållerska. Men var beredd på att betala, en villa med tre sovrum kostar från 120 000 kronor, per vecka.

2 The Lava Cove, Retreat Hotel, Blue Lagoon, Island

På sydvästra Island (ön som i sig är ett av svenskarnas drömresmål) ligger Blå lagunen, ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från Islands berömda varma källor. Vid lagunen ligger Michelin-märkta Retreat Hotel, och där inne, undangömt från alla turister, ligger the Lava Cove, ett helt privat spa med butler, gourmet-kock och massage i de varma källornas vatten. 

3 Maldiverna

Tropiskt klimat, kristallklart vatten och lyxiga hotell – Maldiverna behöver knappast någon presentation. Men försök gärna att gå bortanför all inclusive-hotellen och hitta öarna med de genuina pensionaten och det lokala livet. Helt klart värt ansträngningen, samtidigt som du gynnar lokalbefolkningen.

4 The Ritz, London

Någon gång i sitt liv vill man bo på klassiskt engelskt lyxhotell. På the Ritz, mitt i Mayfair, ingår förutom guld, pelare och äkta mattor också klassiskt Afternoon Tea, restaurang med stjärna i Guide Michelin och sviter med utsikt över centrala London.

5 Victoriafallen

De berömda fallen mitt i Afrika har lockat resenärer ända sedan Livingstone kom dit i mitten på 1800-talet. Varför inte kombinera turen med att resa från Sydafrika i ett restaurerat edwardianskt ånglok?

6 Cinque Terre

De fem små byarna vid norra Italiens kust klamrar sig fast vid berget, och för bara hundra år sedan gick det knappt att ta sig hit annat än med båt. Nu finns både tåg och vandringsleder som låter dig njuta av det tusenåriga odlingslandskapet och de pittoreska vyerna.

7 Hawaii

Någonstans urtypen av exotiska paradisöar, så omsjunget att alla har en egen bild av öarna mitt i Stilla havet, oavsett om vi har varit där eller inte. 

8 Niehku Mountain Villa, Riksgränsen, Sverige

En möjlighet att bo mitt i storlagen fjällvärld, fast på lyxhotell. Niehku Mountain Villa, hotell och restaurang byggt på klassiska Malmbanans gamla lokstall, har redan prisats av både Unesco, National Geographic och Elle Decoration. Här kombineras lyxrestaurang med heliskiing med skidåkning i midnattssol, en svårslagen upplevelse vart du dig i världen än vänder.

9 Orientexpressen

Har du läst boken, eller drömmer du bara om dekadent 20-tal medan du glider fram genom Europa? Sedan några år tillbaka kör lyxhotellföretaget Belmont den klassiska tåglinjen, men inte bara på sträckan Paris-Istanbul, utan även till andra världsstäder som Bryssel och London. 

10 Antarktis

Vill du se en plats som inte liknar något annat, och där du garanterat inte blir nedsprungen av charterturister? Det kostar en del, men de som har gjort en kryssning till Antarktis menar att det är värt varenda öre att få se den obebodda kontinenten med egna ögon.

Läs mer om American Express Platinum Card här  

Fakta: American Express Platinum Card

Med American Express Platinum Card kan du koppla av lite mer på resan. Gå före kön i säkerhetskontrollen på flygplatsen, njuta i lounger över hela världen och känna dig trygg med en av marknadens starkaste reseförsäkringar. Du handlar dessutom extra tryggt med inköpsskydd och returgaranti. Du får möjlighet att uppgradera hotellrum och hyrbil hos bolagets partners runt hela världen. Ofta kan du också ta del av förmåner som till exempel tidigare incheck och senare utcheck. 

Just nu får du 500 000 Amex-poäng när du ansöker senast 31 augusti 2021*.

*Ansök senast 31 augusti 2021 och få 500 000 Amex-poäng. Erbjudandet gäller endast nya kortmedlemmar och under förutsättning att du handlar för minst 45 000 kronor till och med 30 november 2021. Poängen överförs senast 31 januari 2022.

Varje månad får du en faktura med din medlemsavgift på 550 kronor och dina samlade köp. Det ger bra överblick över ekonomin. 

Om du betalar hela fakturabeloppet innan förfallodatumet innebär det räntefri kredit i upp till 55 dagar från köptillfället. Därefter är krediträntan 15,99 procent. För kontantuttag tillämpas en kreditränta om 23,99 procent. Vid fullt kreditutnyttjande om 135 000 kronor under tolv månader är den effektiva räntan 24,79 procent och det totala beloppet att betala är 169 545 kronor.

American Express Europe S.A. Avenida Partenón 12-14, 28042, Madrid, Spanien.

Mer från Amex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Amex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?