1515
Innehåll från American ExpressAnnons

”Vi vill sätta guldkant på tillvaron”

American Express har alltid jobbat för att erbjuda det lilla extra. Nu bjuder man sina Platinum-medlemmar på tre stycken tvårättersmiddagar per år på utvalda restauranger.

Fredrik Sauter är veteran inom bank- och finansbranschen, och har under många år axlat rollen som American Express Nordenchef innan han tog över som ansvarig för bolagets tillväxtmarknader.

Han ser på bolagets utveckling som en stabil resa i linje med den grundläggande filosofin: att sätta guldkant på tillvaron.

– Vill du ”bara ha ett kort” är American Express inte rätt för dig. Vi har alltid sett att vår roll är att erbjuda ett medlemskap med unika förmåner som gör att du kan få extra tillfällen att umgås med familj eller vänner, säger han.

Sätt guldkant på tillvaron med vassa förmåner. Läs mer om American Express Platinum här! 

Under pandemins första dramatiska månader klev Fredrik Sauter fram i rampljuset med Amex initiativ Backa Krogen, som bjöd flera av landets krogar på gratis annonsutrymme under en månad.

– Vi såg att en stor del av landet drabbades hårt, och eftersom vi känner extra starkt för restaurangbranschen ville vi uppmärksamma dessa eldsjälar som satte sina livsverk på spel. Vi måste alla hjälpa till om de ska kunna vara kvar. Det var ett initiativ som låg nära oss och kändes som rätt sak att göra.

Krogbranschen viktig för hela samhället

Att främja kroglivets fortsatta utveckling kan låta som en uppgift utanför American Express strategi, men Fredrik Sauter poängterar att det i allra högsta grad hänger ihop.

– Krogbranschen är viktig för oss, våra kunder och för samhället i stort. För 20-30 år sedan var inte utelivet viktigt på samma sätt. Nu har vi ett stort behov av att socialisera och möta människor, och restaurangerna spelar en stor roll i den sociala aspekten. Många av våra kunder tycker att det är ett avkopplande sätt att fördjupa sina relationer och knyta kontakter med nya människor.

Som en förlängning av arbetet med att underlätta medlemmarnas tillvaro har Fredrik Sauter och hans kollegor nu skapat förmånen Dining by Amex. Alla Platinum-medlemmar kan från och med 2022 se fram emot att bli bjudna på tre stycken tvårättersmiddagar per år tillsammans med en vän, på utvalda restauranger. Redan nu får de ett smakprov, och först ut är Brasseriegruppens restauranger i Stockholm.

– Vår förhoppning är att det ska locka till ett extrabesök på krogen, att du kommer ut och får umgås med personer du inte hunnit träffa på länge – eller tar initiativ till nya kontakter, säger Fredrik Sauter.

Framtiden med förmåner

Platinum har under de senaste åren blivit American Express mest populära och iögonfallande produkt. Fredrik Sauter understryker återigen att det inte handlar om bara ett betalkort.

– Om du reser med ditt Platinum börjar resan redan när du lämnar hemmet. Med vårt kort får du fast track, lounge på Arlanda med mat från Pontus Frithiof, samt reseförsäkring och nu även det nya Dining-erbjudandet. Få andra kort har så vassa förmåner i sitt erbjudande.

Han menar att framtidens Amex-upplevelse kommer att fortsätta bygga på denna starka grogrund.

– Det kommer hända en hel del framöver när det gäller betalningar, men det är inte särskilt intressant ifall det handlar om ett fysiskt kort eller digitala lösningar. Det vi vill bygga vidare på är framförallt våra medlemmars unika förmåner. Vår uppgift är fortfarande att underlätta folks vardag, och se till att man kommer iväg på den där middagen som annars kanske inte hade blivit av. Jag tror att det är viktigare än någonsin nu att kunna unna sig lite krydda i vardagen.

Vill du också ha ett kort med unika förmåner? Läs mer om American Express Platinum här!

Mer från American Express

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med American Express och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?