ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Almi Invest

Riskkapitalresan: Så blir du en attraktiv och inkluderande investerare

Allt fler vill investera i techsektorn, men många har utmaningar att locka till sig bra bolag. Så vad krävs egentligen för att bli en attraktiv och inkluderande startupinvesterare som vinner startupgrundarnas förtroende? 

Det har Almi Invest stor erfarenhet av med en portfölj på ca 350 bolag, får ca 1000 propåer per år och har mer än tio år som Sveriges mest aktiva investerare. I deras senaste portföljbolagsundersökning, gjord av en extern part, uppgav 97% att Almi Invest är professionella, 95% att de kan rekommendera Almi Invest till andra bolag som söker investerare och 90% uppger att de upplever att investeringsansvarig bidrar med professionellt styrelsearbete. Almi Invests bästa innehav har förvärvats av bland andra Google, Microsoft, Apple, Qlik och Amazon-ägda Twitch samt uppnått miljardnotering på börsen. 

I en ny nordisk studie gjord av Unconventional VC och Dealroom så investerades 2,3 miljarder euro i nordiska startups 2018. Den visar också att 88 % av de nordiska VC-investeringar går till grundarteam utan kvinna. Däremot har kapitalet ökat till mixade grundarteam i norden de senaste två åren, men bara strax över 1 % av kapitalet går till kvinnliga grundarteam. 

Så hur kan investerare bli mer inkluderande och attraktiva investerare i startups? 

Här är Almi Invests vd Mikael Karlsson och marknadschef Maria Kesslings bästa tips: 

 1.     Bli mer inkluderande genom att rekrytera kvinnliga Investment Managers

Om du investerar via en riskkapitalfond så är en av nycklarna till att bli inkluderande att arbeta aktivt med att rekrytera kvinnliga investeringsansvariga. Här har Almi Invest 38%. Lika viktigt är det att ha en mångfald i ledningsgruppen där Almi Invest har 54% kvinnor. De senaste tre åren har vi sett resultat. Almi Invest har gått från att investera i 6% kvinnliga grundarteam 2016 till 10 % 2018. Vi har också ökat investeringarna i mixade team från 15% 2016 till 19% 2018. Totalt har vi som Sveriges mest aktiva investerare 29% av investeringarna 2018 i kvinnliga grundare och mixade team, vilket är långt över snittet i riskkapitalbranschen. 

 2.     Klara grundarnas Due Diligence på er investerare 

Precis som investerare gör sin Due Diligence på bolaget de vill investera i så förvänta er att startupgrundare också gör det på investerare. De pratar med andra bolag som du investerat i. Ditt agerande och rykte i tidigare investeringar kan vara avgörande för att grundarna ska få förtroende att ta in dig som ägare i sitt bolag. Se till att du agerar professionellt, undvik kortsiktigt exitfokus och stötta grundare i såväl i med- och motgång. 

3. Ha en långsiktig investeringshorisont, ta kalkylerad risk och var redo att följdinvestera 

Det tar tid att bygga upp ett startup till dess att investerarna får avkastning via exit av innehavet. Startupinvesteringar ger sällan snabba aktieklipp. Grundare önskar investerare som.

4. Bidra med kompetens i styrelsen och öppna era nätverk 

Investerare förväntas ofta bidra i arbetet med att utveckla företaget, t ex genom insikter i branschlogik och affärsmodeller. Ofta görs detta genom ett aktivt styrelsearbete. Var datadrivna i styrelsens strategiska beslut, låt vd ta risker men kalkylerade utifrån uppsida och ha alltid en backup-plan. Stötta vd i kundfokusering och följ och utvärdera intäktsströmmar i detalj. Som investerare förväntas du också öppna dina nätverk till affärspartners, investerare eller potentiella kunder. 

5. Dela bolagets vision och skapa gemensamt ägardirektiv  

Grundare letar efter investerare som köper in på visionen och grundarnas önskade utveckling av bolaget. Se till att du går in i bolag där du helt matchar denna riktning tillsammans med övriga ägare. Skriv ett ägardirektiv. Se också till att ni avhandlar inträde och utträde som ägare, krav på ägare samt strategi för exit, för att undvika slitningar längre fram. Det är en enorm styrka om det finns en samsyn mellan grundarna och investerare, hur ni tillsammans vill växa bolaget. 

6. Bredda nätverken till startupteamen och hjälp till att bygga ett bra team runt bolaget 

Om du investerar via en riskkapitalfond så är tipset att vara uppkopplade i nätverken där grundarteam rör sig. För att få fler kvinnliga grundare så försöker Almi Invest träffa dem tidigt och stöttar också event som syftar till att matcha kvinnliga grundare med riskkapital. Vi är också med och stöttar kvinnliga investerarnätverksevent för att få mer mångfald i branschen och ökad mix bland de investerare vi syndikerar med.  

Lika viktigt är det att startupgrundarna utvecklar sina team. Framgångsrika bolag kan attrahera topptalanger men behöver ofta hjälp med teamanalysen och hur nästa talang bäst ska passa in. Att rekrytera och behålla talang är avgörande för att växa bolag och det kan snabbt bli ett hinder för tillväxt om detta inte hanteras på ett bra sätt. Här gör Almi Invest en teamanalys baserad på forskning och vår erfarenhet, i syfte att utveckla startupteamen med en optimal mix av personligheter, kön, beteendestilar, dynamik, kompletterande kompetenser och drivkrafter. Kan du dessutom hjälpa till att rekommendera in bra personer till lediga tjänster i företagen eller marknadsföra lediga tjänster bidrar det avsevärt till bolagets utveckling.  

Är du intresserad av att investera i startups så kan du anmäla dig till Almi Invests investerarnätverk och få chans att investera i ett eller flera bolag som står inför en spännande utvecklingsfas. Anmäl dig här! 

Vill du ta in investerare? Är du redo att pitcha in ditt bolag till Almi Invest? Läs om vad som krävs och pitcha in ditt bolag här!

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Almi Invest och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer