1515
Innehåll från Alcatel LucentAnnons

Wifi 6 och 5G kompletterar varandra för ett fulländat digitaliserat nät

Det handlar inte om 5G-teknik eller Wifi 6 för att lyckas med den digitalisering eller IoT, det handlar om hur de kan samexistera och komplettera varandra. Med miljoner redan anslutna wifi-enheter handlar det om hur vi hanterar digitalisering, automatisering och analysering för att skapa en verklighet där alla enheter samverkar och kan leverera realtidsuppdateringar, oavsett operatör och utan att göra avkall på säkerheten. Alcatel-Lucent Enterprise arbetar med kommunikation via telefoni, nätverk och cloud-tjänster för att bidra till ett tillgängligt IoT-samhälle.

Alcatel-Lucent Enterprise fokuserar på att ta fram speciallösningar av standardprodukter till kunder inom vertikaler som transport, stat/landsting/kommun, sjukvård och utbildning. Men man vänder sig till alla branscher som står inför utvecklingen av en digital miljö vars utmaning är att få användare, enheter, applikationer att kommunicera sömlöst i realtid. Idag finns det miljontals enheter som inte har stöd för 5G. Dessa måste inkluderas och tas om hand via exempelvis wifi eller LAN för att bygga bort risken för avbrott i kommunikationen. 

– Vi jobbar med en digitaliserad framtid där mycket handlar om att sy ihop allt från Unified Communication, LAN, WLAN-infrastruktur, 5G, enheter utan stöd för 5G till management. Med vår hjälp skapas en miljö där prioritet, access, möjligheten att addera ny programvara och säkerhet är automatiserat i ett nätverkssystem som inte riskerar att förlora uppkoppling. De digitala och automatiserade kretslopp som vi skapar till vår kund säkerställer att all kommunikation sker på rätt plats och i rätt tid, säger Johan Rågmo, Director Business Development Network Infrastructure EUNO.

Läs mer om hur wifi tillsammans med 5G stödjer mobilitet i företag här https://www.al-enterprise.com/en/gated-assets/mobility-for-enterprise-whitepaper

Skapar ett flexibelt och pålitligt digitalt system

Wifi-teknik innebär många fördelar eftersom åtkomst och access kan kontrolleras centralt och enskilda policyer tillämpas. IT-avdelningar kan övervaka och kontrollera användare och enheter som har åtkomst till nätverket och bandbreddsbegränsningar kan tillämpas. 5G och Wifi 6 har en möjlig latenstid på en millisekund vilket krävs för realtidsstyrning. Men det är inte bara hastigheten som är viktig då många IoT-enheter med låga hastigheter måste samsas. Alcatel-Lucent Enterprise ser Wifi 6 som ett komplement till 5G för garanterad uppkoppling eftersom man automatiskt kan pendla mellan mobilnät och wifi.

– Vi måste kunna erbjuda kunden en sömlös uppkoppling som kan vandra mellan nätverk på ett säkert sätt. Vi kan inte anpassa oss efter att vi bara ska ha tillgång till ett nätverk där det finns 5G. Wifi är viktigt för att binda samman de enheter som inte har stöd för 5G, det måste fungera samtidigt med applikationer och prioriteringar, säger Joakim Ahrens, Business Country Leader.

I grunden använder Alcatel-Lucent Enterprise samma tekniska lösning för kommunikation i alla kundvertikaler. Därefter arbetar experterna fram specifika lösningar utifrån respektive vertikals unika behov. Stort fokus läggs på automatiseringar, tillgänglighet och affärskritiska nätverk så att människor, applikationer och icke intelligenta produkter fungerar tillsammans och kan kombineras i systemen.  

– Vi har som mål att alltid jobba med öppna standards och undvika det vi kallar proprietära protokoll, vilket gör det enkelt att integrera våra produkter, fortsätter Joakim Ahrens.

Stora system behöver inte innebära stora kostnader

När ett större system ska sättas upp krävs mycket administration. Det ledde till att Alcatel-Lucent Enterprise tidigt byggde ett managementsystem med vilket man kan kontrollera, övervaka, analysera och addera produkter i systemet allt eftersom. Genom att ta reda på vilka grundkonfigurationer man bör ha och sedan automatisera dessa kan kunden spara tid, pengar och fokusera på att driva de stora digitaliseringsnäten med många uppkopplade enheter för att kunna skapa smarta tjänster för medborgare och slutkund.

– Vi vet vad som ingår i ett system idag men inte vad som måste adderas och vara tillgängligt i systemet i framtiden. Hur hanterar vi det för olika användare, på olika platser, vid olika tidpunkter utan att påverka bandbredden? Vi arbetar för att optimera uppbyggnaden av ett system och bidrar till en tvådelad användarupplevelse. Enkelhet och smidighet för de som ska bygga, driftsätta samt administrera näten, samtidigt som vi skapar en användarupplevelse och mervärde för slutkunden som kan känna sig trygg med att rätt information finns på rätt plats och i rätt tid, säger Johan Rågmo.

Så expanderar du din verksamhet med en digital nätverksgrund

https://www.al-enterprise.com/en/solutions/digital-age-networking 

Om oss

Sedan 1919 och fram till idag har Alcatel-Lucent Enterprise levererat tekniska lösningar i framkant av tekniken. Vårt uppdrag är att skräddarsy och anpassa teknikupplevelsen efter vad våra kunder faktiskt behöver. Vi levererar nätverk och kommunikationsplattformar.

Tillsammans med våra partners levererar vi skräddarsydda molnlösningar och kommunikationsplattformar till företag. Dessa lösningar hjälper dem att konkurrera i en digital värld.

Våra skräddarsydda lösningar för specifika branscher och behov:

Utbildning

https://www.al-enterprise.com/-/media/assets/internet/documents/connected-education-ebook-en.pdf 

Sjukvård

https://www.al-enterprise.com/-/media/assets/internet/documents/dan-for-healthcare-brochure-en.pdf 

Stat/kommun/landsting

https://www.al-enterprise.com/-/media/assets/internet/documents/at-at-glance-government-techbrief-en.pdf 

Transport

https://www.al-enterprise.com/-/media/assets/internet/documents/at-a-glance-transportation-techbrief-en.pdf 

Asset tracking Healthcare

https://www.al-enterprise.com/-/media/assets/internet/documents/asset-tracking-for-healthcare-brochure-en.pdf 

Läs mer på www.al-enterprise.com 

Mer från Alcatel Lucent

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Alcatel Lucent och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?