Annons
Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Vanligaste misstagen när ni inreder kontoret

Med många anställda på väg tillbaka till kontoret kanske det är dags att se över möbleringen? Tomas Eidsvold, säljare på kontorsspecialisten AJ Produkter, tipsar om de vanligaste misstagen i kontorsinredning, och, inte minst, hur du undviker dem.

Se hur du kan inreda arbetsplatsen smartare 

Det är många viljor att ta hänsyn till när ett kontor ska inredas, och i många fall dessutom en begränsad budget.

– Mitt bästa råd är att ta hjälp av en expert utifrån redan från början, säger Tomas Eidsvold.

– Det är inte alltid som de som faktiskt ska använda kontoret och chefen har samma syn på vad som behövs, och dessutom gör olika arbetsuppgifter att man har olika behov.

En person som har många möten, telefonsamtal och andra kontakter har helt andra behov än kollegan som har ett arbete som kräver stor koncentration över längre tid.

– Tar man hjälp utifrån är det lättare att hitta möjligheter där inredningen tar hänsyn till så många olika önskemål som möjligt.

Skärmar av och dämpar ljudvolymen

Ett vanligt problem när det gäller kontorsmiljön är ljudvolymen.

– I dag jobbar många i öppna kontorslandskap, och det kan räcka med små ljud för att förstöra koncentrationen och öka stressnivån hos dem som jobbar där – man kan dock åstadkomma mycket med enkla medel.

Tomas Eidsvold exemplifierar hur en vanlig arbetsplats med fyra skrivbord enkelt kan kompletteras med skåp, skärmvägg och krukväxter för att skärma av och dämpa ljudvolymen markant.

– Men kontoret får inte bli för tyst. Har du inga bakgrundsljud alls kan vanliga ljud som till exempel samtal mellan kollegor ta väldigt stor plats och bli störande. Det bästa är om ni har en ljudmiljö där det är tillräckligt tyst för att du ska kunna höra att andra människor pratar runtomkring dig, men inte urskilja den enskilda orden.

Sociala mötesplatser

Ett annat vanligt misstag när det gäller kontorsinredning är att man skapar för få sociala mötesplatser.

– Delvis handlar det om att man vill spara yta och därmed pengar. Men sociala mötesplatser får människor att mötas och prata, vilket dels kan sporra kreativiteten, dels skapar en ökad känsla av samhörighet.

Ett annat vanligt yt-problem är att många företag vill få in fler möbler än vad som vid första anblick verkar vara möjligt.

– Men då finns det nästan alltid en enkel lösning: köp skrivbord i en mindre storlek. Ett annat bra tips är att använda sig av delningsekonomi. Köp en ”pool” av olika ergonomiska möjligheter som till exempel balanspall, kontorscykel eller pilatesboll som de anställda kan låna av när de behöver, så behöver ni inte lika många exemplar av varje.

Se hur du kan inreda arbetsplatsen smartare 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera