ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från AJ produkter

Tio tips: Skapa ett attraktivt kontor där medarbetarna trivs

Visst har du hört det förut, att medarbetarna är ett företags viktigaste tillgång? Därför bör du sätta trivseln i första rummet när du inreder kontoret. AJ Produkter har tio bra tips på hur du skapar ett attraktivt kontor där alla kan trivas.

Läs mer om AJ Produkters kontorslösningar här

1. Sätt en totalbudget och lista allt du behöver
MEN gör det i prioritetsordning och skilj mellan sådant som är nödvändigt-att-ha och kul-att-ha. Då blir det enklare att acceptera att allt inte måste ske imorgon – låt det ta lite tid att bygga upp det perfekta kontoret. 

2. Investera i ergonomiska stolar och skrivbord till rätt pris
Kompromissa aldrig med kontorsstolarna! Det är otroligt viktigt för medarbetarnas hälsa att de kan sitta ergonomiskt. Varför inte med hjälp av aktiva sittmöbler? Skrivborden är också viktiga, och även där är det funktionen som bör prioriteras. Ska du satsa lite extra, gör det på höj- och sänkbara skrivbord – både ergonomiskt och hälsosamt!

3. Enhetlig förvaring
Bra förvaring är en förutsättning för att kunna hålla ordning. Ett stökigt kontor ger ingen arbetsro! Öppna hyllor är ett prisvärt alternativ, medan förvaringsskåp skapar ännu lugnare ytor. Vill du ha det riktigt harmoniskt väljer du produkter ur en och samma serie. 

 4. Fokusera på ljus och ljud
Alla mår bra av dagsljus! Försök placera så många av arbetsplatserna som möjligt nära ett fönster. Där dagsljuset inte räcker till är det viktigt med funktionell belysning. Sitter ni i ett öppet kontorslandskap är också akustiken viktig. Bordsskärmar bidrar till att dämpa ljudet och ger dessutom en smula insynsskydd i det öppna landskapet. 

5. Underskatta inte köket
Det roligaste händer alltid i köket! De informella samtalen är viktiga på en arbetsplats och var sker de om inte i köket? Investera i härliga möbler, kyl/frys, mikro och – inte minst – en kaffemaskin av hög klass, så kommer du definitivt att få mer nöjda medarbetare. 

6. Växter och konst gör det hemtrevligt
En tydlig trend idag är att skapa kontor med hemmakänsla – och då har växter och konst en viktig roll. Köp affischer och rama in eller fråga om någon i personalen är bra på att ta foto. Addera också massor av gröna växter, de minskar stress och höjer humöret hos dina medarbetare (jodå, det är vetenskapligt bevisat!). 

7. Sätt färg på kontoret
Fräscha väggar är viktigt för helhetsintrycket. Välj en lugn grundton och lägg till accentfärger – som gärna får hämtas från företagets logotype.  

8. Satsa på ett omklädningsrum
Tillgång till omklädningsrum rankas högt i arbetsplatsundersökningar. Inte minst eftersom det gör det enklare för medarbetarna att till exempel cykla till jobbet, eller ta en löprunda på lunchen. 

9. Om du har möjlighet – tänk kvalitet rakt igenom
Att satsa på möblemang och utrustning av hög kvalitet och med produktgaranti kanske kostar lite extra – men det kommer att löna sig i längden. Både för din plånbok och för miljön. 

10. Allt från en leverantör = smidigt och smart
Det har många fördelar att köpa in allt från en och samma leverantör. Det är till exempel oftast enklare att förhandla om ett bättre pris. Det är lättare att planera så att allt levereras när det ska. Och du kan få hjälp att hitta smarta lösningar som ryms inom din budget. Inte så dumt, eller hur!

Läs mer om AJ Produkters kontorslösningar här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer