Annons
Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Snart tillbaka på kontoret – så inreder du

Hur ska våra gemensamma kontorsytor se ut efter corona? Det är en av flera saker att tänka på när det är dags för oss att återvända till kontoret efter pandemin. 

Skapa avstånd med skärmväggar 

Många företag anpassar nu sina lokaler efter en ny situation och vi kommer att få hjälpas åt att hålla avstånd till varandra. Enligt en undersökning som genomfördes av Kantar Sifo på uppdrag av Sodexo i slutet av förra året har ungefär två tredjedelar av företagen vidtagit åtgärder för att smittsäkra sina lokaler. Nästan hälften av de totalt 700 medverkande företagen har anpassat kontoren efter förändrade behov. 

Här är fem tips på hur du kan skapa extra trygghet för dig själv och andra på arbetsplatsen.

Håll dina kolleger på avstånd

Skärmväggar är ett av de enklaste sätten att skapa avstånd mellan arbetsstationer. Öka avståndet ytterligare genom att bryta upp och sära på vanliga skrivbordskonstellationer. Större distans mellan borden ökar också säkerheten för de enskilda medarbetarna.

Tänk på hygienen

Att ta hand om medarbetarnas och besökarnas hälsa och välbefinnande är grundläggande för företagets långsiktiga framgång. Städa ofta och ställ ut handsprit på synliga platser, exempelvis i receptionen, köket, vid skrivaren och på toaletterna. Även om det vid det här laget sitter i ryggmärgen - tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Säker förvaring

Om man är flera som delar på en arbetsstation och turas om att vara på plats kan det vara läge att se över förvaringen och kanske satsa på låsbara hurtsar för att också hålla sakerna åtskilda.

Se över luften i lokalerna.

Bra ventilation kan bidra till att minska risken för smittspridning, framför allt i byggnader som samlar många människor. Om ventilationen inte är tillräckligt god bör du vädra ut med ett ordentligt tvärdrag.

Använd mer än bara skrivbordet

Se om det går att nyttja arbetsplatsens andra befintliga ytor för jobb, för att sprida ut er ytterligare. En loungegrupp i ett större rum kan kanske användas till ett möte och en fåtölj eller soffa med ljuddämpande sidor ger ett mindre enskilt utrymme för exempelvis telefon eller videosamtal. 

Öka tryggheten för besökare

I normala fall brukar människor sällan ha något emot att dela receptionen med andra besökare. Men nu gäller det att hålla avstånd. Ett enkelt och säkert sätt som får dem att känna sig trygga är att sära på stolarna och placera en golvskärm emellan.

Skapa avstånd med skärmväggar 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera