ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från AJ produkter

Snabbt, säkert och volymeffektivt – här utnyttjas allt utrymme

Ultimate Shuttle är lagerlösningen som tar godshanteringen till nästa steg – på flera sätt. Tekniken gör det möjligt att maximera lagerhållningen med högre volymutnyttjande, snabbare topphastighet och mycket hög säkerhet. 


Läs mer om pallstället Ultimate här

 ”Tid är pengar”, är ett klassiskt talesätt. Detta har AJ Produkter tagit fasta på vid utvecklingen av Ultimate Shuttle, ett resultat av banbrytande design och teknik. Ultimate Shuttle utför jobbet långt snabbare än motsvarande konkurrerande maskiner och har en topphastighet på hela 2,4 meter per sekund. Detta garanterar cykeltider utöver det vanliga – men utan att ge avkall på säkerheten. 

– Tänk att du har en säker och smart designad bil som går mycket snabbare än alla andra. Den jobbar på tider som konkurrenterna inte är i närheten av. Vilket betyder att man får mer jobb utfört på kortare tid, säger Oscar Rydsjö, Product Developer på AJ Produkter.  

Men det är inte bara snabbheten som är det unika med Ultimate Shuttle. Långtifrån alla företag har möjlighet att bygga ut sina lager på längden eller på höjden. Därför gäller det att optimera det utrymme som finns.  

Ultimate Shuttle är en logisk komplettering av det innovativa pallstället Ultimate, som redan har en unik, platsbesparande design på stolpar och balkar. Ultimate Shuttle är dessutom lägre än andra shuttle-lösningar på marknaden, varför det går att få in fler nivåer i pallsystemet och därmed utnyttja det tillgängliga lagerutrymmet till fullo. Med Ultimate Shuttle går det också att sänka kostnaderna vid nybyggnation eftersom det är möjligt att få in fler pallplatser på mindre yta. 

Ur säkerhetssynpunkt är Ultimate Shuttle ett tryggt val och lösningen har fått branschens högsta säkerhetsklassning. 

– Man kan dela upp säkerheten i tre kategorier. Dels vid tillverkningen, att lagersystemet klarar alla tester och krav. Sedan ska lagersystemet byggas av kvalificerad personal och slutligen ska det underhållas på rätt sätt, säger Oscar Rydsjö.

Ultimate Shuttle är konstruerad med den senaste tekniken för säker styrning. Maskinen är förberedd för integration med WMS-system och Industry 4.0 och hanteras med en touchbaserad fjärrkontroll med tydligt gränssnitt.

För att säkerställa en mycket hög kvalitet och tillförlitlighet tillverkas maskinen i Sverige och monteras i AJ Produkters egna lokaler.

Läs mer om pallstället Ultimate här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies