Annons
Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Så växer framtidens arbetsplats fram – genom moduler

Den är ritad och formgiven i Halmstad och ska passa alla kontor – oavsett stil eller storlek. När AJ Produkter lanserar en av sina största förvaringsserier någonsin utgår allt från ett modultänk.

– Byter du lokaler, växer eller bara vill möblera om är det lätt ordnat eftersom serien bygger på moduler, är påbyggnadsbar och finns i flera färger, säger produktchefen Anna Helgesson.

Dagens kontor ser inte ut som de brukade göra. Och imorgon kommer de att se annorlunda ut igen. Att behoven förändras över tid är grundtanken bakom den nya och helt egendesignade förvaringsserien QBUS från AJ Produkter, berättar Anna Helgesson.

– Vårt arbetsnamn var framtidens förvaring. I ett allt mer digitaliserat samhälle och där företags kontor och gemensamma ytor växer samman vill vi ha en möbelserie som kan möta den efterfrågan. Det kommer alltid att behövas förvaring, men på nya sätt, säger hon.

Anna Helgesson är produktchef på AJ Produkter.
Anna Helgesson är produktchef på AJ Produkter.

I början av året lanserades därför QBUS på AJ Produkters alla marknader. I den nya serien ingår allt från klassiska bokhyllor, skåp och personlig förvaring till postsorteringsenheter och kombinationsmöbler med sittyta.

Maxad förvaring som ligger i tiden

Alla QBUS-seriens möbler kan kombineras med varandra efter eget tycke och smak. Det går alltså att sätta samman moduler för att möblera ett helt kontor – och samtidigt få gott om förvaringsutrymme och enhetligt uttryck. En liten hurts matchar ett större skåp och en låg sittmöbel kan stilmässigt placeras intill en bokhylla. Något som är nytt för AJ Produkter är att personlig förvaring nu kan matchas ihop med övrig förvaring.

– Modultänket gör det enkelt att möblera hela kontoret i samma stil, maxa förvaringen och att bygga vidare när behoven växer. Det är lika viktigt för det lilla företagskontoret som för det stora, säger Anna Helgesson.

Den bakomliggande tanken med serien är alltså att den inte bara ska återspegla de förändringar som skett ute på arbetsplatser och i arbetslivet de senaste åren, utan även erbjuda flexibilitet inför de förändringar som kommer att komma.

– Trenden med öppna landskap på kontoret tror vi kommer att bestå. Då vill man ha en enhetlig möblering, som är snygg och smidig att få på plats. Men oavsett om ni har egna kontorsplatser eller ett aktivitetsbaserat kontor med öppna ytor kan förvaringen helt anpassas efter behoven, säger Anna Helgesson.

I dag är det till exempel många som inte har en egen arbetsplats, utan väljer en under dagar som de jobbar från kontoret, konstaterar hon.

– Det är bra att veta att det finns en plats för personliga saker. Då får man en fast plats på det sättet. När vi åkte vi runt och intervjuade företag såg vi att många hade ett behov av låsbara förvaringsplatser. Kanske cyklar man oftare till jobbet i dag, eller tränar på lunchen, eller så får man besökare, och behöver förvara väskor, hjälmar och kläder, säger Anna Helgesson.

Gifter samman hela kontoret

Ett mål med QBUS är att den ska täcka hela kontorets behov när det gäller förvaring. Det gör det lättare än förr att matcha ihop arbetsplatsens alla olika delar till en enhetlig stil – från gemensamma ytor som reception och kapprum, hela vägen in till skrivbord och konferensrum.

– Det är trevligt när man kommer in på ett företag och allting känns enhetligt. Eftersom vi har egna designers och en egen fabrik i Polen kan vi vara snabbfotade och styra vår produktutveckling från ax till limpa hur vi vill att saker ska se ut och fungera.

Samtidigt går det att sätta en personlig touch på sitt kontor genom att välja färger och detaljer.

– Vi leker med olika färger, olika handtag och olika benstativ. Basen är klassiska färger som vitt, grått, ek och björk. Dessutom kan man lägga till rött eller gult till dörrarna för att få en färgklick.

QBUS – flexibel förvaring för hela arbetsplatsen 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera