Annons
Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Så skapar du ett hemmakontor som håller i längden

Dags att göra hemmakontoret permanent? Samtidigt som allt fler arbetsplatser välkomnar sina anställda tillbaka är möjligheterna att jobba hemifrån större än de kanske varit tidigare. Här är några tips på hur du fixar bästa möjliga arbetsplats i hemmet.

Allt du behöver till ditt hemmakontor  

Att det faktiskt också funkar att arbeta på distans har lett till att det inte längre är självklart med 100 procents närvaro på kontoret under veckans alla dagar. 

Om du har insett att du vill – och har möjlighet att arbeta mer hemifrån även på sikt – kan det vara värt att göra om en provisorisk arbetsplats till ett genomtänkt komplement till kontorsplatsen på ditt arbete.

– Vare sig man sitter permanent hemma eller delvis så är ergonomi en självklarhet. Man ska ha professionella möbler var man än sitter. Men samtidigt ska de vara tillräckligt snygga för att kunna stå framme hela tiden, säger Erika Larsson, produktchef på AJ Produkter.

Grunden för en bra arbetsplats

När kontorsspecialisten utökade sitt sortiment av produkter till hemmakontor utgick man ifrån vad som är viktigt när man arbetar hemma. Utgångspunkten och grunden för en bra arbetsplats är att ha ett skrivbord och en skrivbordsstol som är anpassade efter det arbete man utför.

– När vi tog fram vår skrivbordsserie NOVUS var det viktigt att det var bra material, snygg design och olika modeller att välja på. NOVUS finns i flera varianter med både fasta ben och med höj- och sänkbart stativ. Men också i en modell som går att ställa i ett hörn.

Ordning och reda är A och O när du ska bo och arbeta på samma plats och då behövs bra förvaring. Annars fylls hemmet snabbt med pärmar och pappershögar eller andra jobbsaker.  Det finns också möbler som tar lite plats och som man enkelt kan ställa undan vid arbetsdagens slut eller använda till annat. AJ har exempelvis ett mindre bord med vinklingsbar, höj- och sänkbar skiva och hjul som även funkar utmärkt som avlastnings- eller soffbord när allt arbetsrelaterat plockats undan.

Kom ihåg belysningen

Ett enkelt men effektivt sätt för att få ett bättre hemmakontor är att satsa på ordentlig belysning. Rätt ljus är viktigt för att du ska orka jobba. Det gör att du blir piggare och kan koncentrera dig under längre tid. Förutom tillräcklig takbelysning behövs en bordslampa som gör det möjligt att jobba även på kvällstid, om det behövs.

Förutom att anpassa möbler och arbetsredskap efter behov bör du växla mellan att sitta och stå, och så klart röra på dig då och då.

– Använd en ergonomisk ståmatta vid stående arbete och placera din laptop på ett laptopställ för att få en bra vinkel på skärmen. Vid sittande arbete är ett fotstöd en skön avlastning för ben och fötter, säger Erika Larsson.

Allt du behöver till ditt hemmakontor 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera