ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från AJ produkter

Så skapar du effektivare och trevligare möten

Möten är en stor del av mångas arbetsdag.  Men det är lätt att “göra som vi alltid har gjort” och många möten blir ineffektiva. Här kommer ett antal tips för att öka effektiviteten – och även glädjen – i de dagliga mötena.  


 Läs mer om AJ Produkters mötes- och konferensmöbler här

Den kanske största utmaningen  i att skapa ett effektivt möte är att maximera nyttan av det. Därför finns det redan i förberedelsefasen saker att tänka på.  

• Avsätt tid i kalendern - för att planera inför mötet. Formulera ett tydligt syfte och mål. Skriv det sedan i inbjudan och läs upp i början av mötet, så att alla vet vad som gäller. 
Det kan 
också vara bra att tydliggöra mötesdeltagarnas funktion och vad varje deltagare förväntas bidra med.  

• Variera möblering, mötesmetod och plats. Exempelvis kan stående möten passa för dagliga och snabba avstämningar; när vi står upp blir vi mer alerta och för variationens skull är det därför bra med höj- och sänkbara konferensbord.
Gåmöten eller walk-and-talk utomhus är bra för djupa, avslappnade samtal i mindre grupper (max fem personer). Dessutom är det perfekt för att få igång kreativiteten.
Forskning visar nämligen att vi tänker mer kreativt när vi rör på oss utomhus än sitter still inomhus, och såväl frisk luft som en dos motion kommer på köpet.
 

• Skapa delaktighet genom att se till att alla deltagare blir sedda och lyssnade på. Genom att samlas kring whiteboards och blädderblock skapas en gemenskap och naturlig delaktighet - något som är av extra vikt vid kreativa möten och brainstorming.
Kreativa möten syftar ju till att interagera, utbyta tankar, tänka utanför ramarna och bolla idéer. 
Strössla med post-it-lappar.  

• Se också till att ha tid över för reflektion efter mötet. Vad var bra? Vad var mindre bra? Vad kan göras annorlunda nästa gång?  

• Håll tiderna och inför en mobilpolicy. Få saker är så irriterande som störande ljud under ett effektivt möte. Se också till att allt som sägs och diskuteras också dokumenteras, inte minst för att göra nästkommande möte än mer effektivt.  

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies