1515
Innehåll från AJ produkterAnnons

Så skapades ett mer effektivt lager för Airshoppens taxfreeprodukter

Airshoppen är ett systerbolag till flygbolaget Ving och levererar taxfreeprodukter till resenärer över hela världen. 

AJ Produkter fick uppgiften att platsoptimera och inreda deras nya lager med fokus på effektiva lagerlösningar – med kapacitet att kunna serva 1 miljon gäster per år. 

Hos AJ Produkter hittar du all inredning för lagret 

Airshoppen ingår i Nordic Leisure Travel Group och det är där alla förbeställda taxfreevaror packas och distribueras till flygresenärer över hela världen. Därför har företaget också ett behov av ett stort och välfungerande lager, eftersom det ska finnas plats för cirka 1200 produkter inom hudvård, parfymer, accessoarer, godis och alkohol. 

Nyligen flyttade Airshoppen sitt centrallager till en ny logistikanläggning i Landskrona, och för att optimera och inreda den 12 000 kvadratmeter stora lokalen vände man sig till AJ Produkter i Halmstad.

Utöver en platsbesparande layout och högkvalitativ inredning stod även god ergonomi, effektiva plockrutiner och hög säkerhetsnivå på kravlistan. 

– Det här var ett uppdrag som passade oss väldigt bra. Med vårt breda lagersortiment och vår långa erfarenhet av stora logistikprojekt kunde vi snabbt presentera ett attraktivt förslag, som både svarade upp mot dagens och framtida behov, säger Rickard Larsson, projektsäljare på AJ Produkter med inriktning på lagerlösningar. 

Skräddarsydd helhetslösning

I helhetslösningen ingick allt från inredningsskisser till projektledning och besiktning. Pallstället Ultimate, som är en egen produkt framtagen av AJ Produkter, installerades med totalt 4 300 pallplatser som märktes upp individuellt. Cirka 1000 plockplatser i rullbanor av flow racks-typ integrerades i pallstället för de mest högfrekventa varorna, och alla plockplatser fick långsideshanterade pallar för en mer ergonomisk plockning. 

Säkerhetslösningar med exempelvis rasskydd och pallskydd installerades såväl som kompletterande lagerinredning som packbord och plockvagnar samt kontorsmöbler. 

– Vi löste allt från att optimera planlösningen till att tillverka, leverera och slutligen montera alla pallställ och packbord på plats. Det var dagliga samtal med kund och byggentreprenör, och många tilläggsbeställningar som vi löste efter hand, bland annat med kompletterande kontorsinredning. Det var ett kul projekt, säger Armin Seceragic, projektingenjör på AJ Produkter. 

Resultatet blev att Airshoppen nu har ett effektivt och säkert lager med kapacitet att packa cirka 2,5 miljoner varor och därmed kunna serva 1 miljon gäster per år. 

Hos AJ Produkter hittar du all inredning för lagret 

Detta är Ultimate 

Pallställ Ultimate är ett innovativt och högkvalitativt pallställ designat och producerat av AJ Produkter. Ultimate har många fördelar, däribland två som har med platsbesparing att göra. 

1. Balkarna kan justeras i intervaller om endast 50 mm, vilket gör det lätt att maximera lagringskapaciteten. 

2. Ultimate har smalare stolpar än andra pallställ, varför det frigör golvyta – en yta som antingen kan fyllas med ytterligare pallställ eller ge truckförarna lite extra svängrum. Airshoppen valde det senare.

 

Mer från AJ produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?