Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från AJ produkterAnnons

Så fixar du ett ergonomiskt hemmakontor

Kroppen värker efter månader av arbete i soffan eller vid köksbordet – men än är det inte läge att gå tillbaka till kontoret för många av oss. 

Känns det igen? Då är det hög tid att få ett mer ergonomiskt hemmakontor. 

Hos AJ produkter hittar du allt för hemmakontoret 

De flesta av oss trodde nog inte att vi skulle jobba hemma så länge när vi övergav våra kontorsplatser i mars. Men myndigheterna rekommenderar fortsatt hemmajobb för de som kan året ut, och det är många företag som följer råden.

Att sitta hemma vid köksbordet eller i soffan är inte särskilt bra för våra kroppar i längden. Med det i åtanke – och det faktum att vi säkerligen kommer att jobba mer och mer hemma i framtiden – så är det hög tid att tänka på ergonomin även på hemmakontoret. 

För även om det inte finns utrymme att installera ett rum med höj- och sänkbart skrivbord och en rejäl kontorsstol finns det en hel del du kan göra på mindre ytor. 

– Det finns till exempel aktiva stolar och pallar som är både snygga och funktionella, som fungerar till mer än bara skrivbordsjobb, tipsar Erika Larsson, produktchef på AJ Produkter. 

Använd köksö eller diskbänken för att variera arbetsställning

För den som har utrymme är så klart ett höj- och sänkbart skrivbord en toppeninvestering. Men för att variera arbetsställning mellan sittande och stående kan en köksö eller liknande fungera som alternativ. Då kan en arbetsplatsmatta att stå på ge extra komfort och avlasta rygg, ben och fötter. Den är också lätt att plocka undan när arbetsdagen är slut så att du inte påminns om jobbet på fritiden. 

Bra ljus är a och o

På kontoret är belysningen anpassad för vårt arbete, medan den av logiska skäl inte är det hemma. Men bra ljus är lika viktigt var du än jobbar. 

– Det kan vara svårt att få lika bra belysning hemma som på jobbet. Men vår lampa Libra har många funktioner i ett – som belysning med färgtemperaturinställning och trådlös QI-laddning för mobiltelefon, säger Erika Larsson.

Många av oss har inget stort arbetsrum hemma, utan får hålla till godo med den yta som finns. 

– Med en liten arbetsplats är det viktigt att optimera varje yta och välja smart inredning. Med laddning i lampan får du både bra belysning och slipper onödiga laddsladdar på bordet. 

Små saker som ger stort stöd

När vi tänker på ergonomiska möbler är det oftast just skrivbord och stolar som dyker upp. Men det finns mängder av små hjälpmedel som kan rädda dig från värk i rygg och armar, som vi lätt kan få av många timmars stillasittande jobb framför datorn. 

– Du kan förbättra din arbetsplats hemma även med små och enkla saker. Ett underarmsstöd eller fotstöd är skönt avlastande, avslutar Erika Larsson.

AJ Produkter har allt du behöver för hemmakontoret 

 

 

Mer från AJ produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera