1515
Innehåll från AJ produkterAnnons

Så coronasäkrar du arbetsplatsen

Coronapandemin är långt ifrån över och vi måste fortsätta hålla avstånd till våra medmänniskor – och kollegor. 

Här tipsar vi om hur du med enkla hjälpmedel kan göra arbetsplatsen tryggare för de som inte har möjlighet att jobba hemma. 

Vilken skärm passar bäst på din arbetsplats?  

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi fortsätter att arbeta hemifrån om vi kan. Men det är inte alla som har möjlighet till det, och efter flera månader med hemmakontor är det nog många som känner igen sig i känslan att längta till sin arbetsplats. 

För att kunna vara på arbetsplatsen krävs det dock att den är säker och trygg och inte bidrar till smittspridning, vilket är arbetsgivarens ansvar. Många företag har utökat städningen, placerat ut handsprit och uppmanar sina anställda att hålla avstånd i lokalerna, men det finns också andra sätt att hålla kollegorna på avstånd. 

Skärmar för ökad trygghet

Vanliga bords- eller golvskärmar används vanligtvis för att skapa avskildhet och minska störande ljud i kontorslandskap. Men de kan också användas för att bryta upp och avskärma arbetsplatserna där skrivborden står tätt intill varandra. De fungerar också som ljudabsorbenter, något som kan vara skönt när man efter månader av hemmajobb inte är van vid att höra kollegerna på samma sätt. 

Säkrare lunchmiljö

När kylan kommer krypande under hösten och vi inte längre kan äta lunch utomhus är det viktigt att se till att det går att hålla avstånd även i lunchrummet. Där kan golvskärmar hjälpa till att öka tryggheten. Eftersom de är ljudabsorberande skapar de också en lugnare miljö – och gör det enklare att prata avskilt i ett större rum. Skärmväggar finns i alla möjliga varianter för att kunna passa olika typer av rum. 

Tryggt på alla arbetsplatser

Det finns självklart andra arbetsplatser än kontor, och det är kanske oftast på just de arbetsplatserna som det är svårt att arbeta hemma. Golvskärmar skapar tryggt avstånd mellan människor i väntrum hos tandläkaren eller på vårdcentralen, och kan enkelt placeras ut exempelvis på en frisörsalong. Skärmar i trä eller laminat är fördelaktiga då de kan torkas av. 

Håll koll på din utrustning med bra förvaring

Arbetsmiljöverket föreslår att man ska ha personliga tangentbord, datormus och liknande utrustning för att minska smittspridning. Om ni inte redan har låsbara förvaringsskåp eller hurtsar är det en bra investering för att de anställda ska kunna lägga undan sina tillhörigheter så att de inte blandas ihop och av misstag används av fler.  

Du hittar AJ Produkters breda sortiment av skärmväggar och bordsskärmar här 

 

 

Mer från AJ produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?