Annons
Innehåll från AJ produkterAnnons

Optimera hemmakontoret – knepen som hjälper dig

Att jobba hemma har blivit vardag för många av oss. 

Men har du rätt möjligheter till en bra arbetsvardag?

Här är knepen för hur du kan optimera ditt hemmakontor. 

AJ Produkter har alla produkter för kontoret 

Många av oss gick hem från våra arbetsplatser i våras för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kanske trodde vi inte då att det skulle bli så varaktigt och tänkte att det räckte fint att jobba från soffan eller köksbordet. Men våren blev till sommar som gick in i en höst där myndigheternas rekommendationer kvarstår. Och handen på hjärtat – börjar du inte längta efter ett fungerande kontor? 

Eftersom hösten innerbär fortsatt hemmajobb för många kommer här lite tips på hur du kan optimera hemmakontoret för en bättre jobbvardag. 

Se till att sitta bekvämt 

Tanken på att jobba från soffan var lockande i början när vi var vana att sitta i ett kontorslandskap, men vid det här laget har vi bittert fått upptäcka att det varken är särskilt ergonomiskt eller effektivt. På samma sätt som det är viktigt att du sitter bra på jobbet är det att du gör det hemma. Köksstolen är inte heller något bra alternativ i längden, du behöver funktionaliteten i en riktig kontorsstol. Felaktigt sittande under många timmar varje dag är en stor orsak till exempelvis ryggproblem. 

Även ett bra skrivbord är att rekommendera om du har plats hemma. Det finns höj- och sänkbara skrivbord som passar även i mindre rum, som gör att du lättare kan byta ställning under arbetsdagen. Dessutom visar forskning att du blir mer produktiv och kreativ vid stående arbete. 

Förvaring för att kunna lägga undan arbetet på kvällen

Alla har inte lyxen att ha ett arbetsrum de kan stänga dörren till när dagen är slut, utan får kanske inreda sitt hemmakontor i köket eller i någon vrå där det finns plats. Då är det bra att ha förvaring som gör att du kan lägga undan jobbet på kvällen. Hurtsar, förvaringsmappar eller tidskriftssamlare är bra för att gömma pappershögar eller jobbdator som pockar på uppmärksamhet när du vill kunna fokusera på nära och kära.

Glöm inte belysningen

På kontoret är belysningen (förhoppningsvis) anpassad för att du ska kunna arbeta hela dagen utan att få ont i huvudet eller bli trött i ögonen. Hemma har vi normalt sett inte det behovet, men faktum är att bra belysning gör stor skillnad för arbetsinsatsen. Naturligt ljus är det allra bästa, därför är det bra att placera skrivbordet så nära ett fönster som möjligt. 

Arbetsytan bör också har tillräcklig takbelysning, särskilt nu när det blir mörkare ute. En bordslampa är ett bra komplement. Tänk bara på att ljuset inte ska lysa direkt på datorskärmen, då riskerar du att anstränga ögonen i onödan. 

Om du har tillgång till en större datorskärm på jobbet kan det vara värt att undersöka om du kan ta hem i stället för att titta på den lilla skärmen på din laptop. Samma sak gäller med tangentbord, mus och så vidare. Dina ögon, ditt huvud och din rygg kommer att tacka dig. 

Upptäck AJ Produkters sortiment för hemmakontoret 

 

Mer från AJ produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?