ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från AJ produkter

Förebygg ryggvärk – så hittar du rätt kontorsstol

Rätt kontorsstol är guld värd – för att förebygga skador, vara snäll mot sin kropp och i slutändan få en bättre arbetsdag. Här är en guide som gör det enklare att välja rätt typ av kontorsstol.

Läs mer om AJ Produkters kontorsstolar här

Att köpa en kontorsstol kan till viss del jämföras med att köpa en ny bil. Vissa prioriterar utseendet och färgen, andra ser mer till priset – och somliga tycker att funktioner och utförande är viktigaste.
För den som arbetar sittandes är det extra viktigt att välja en stol som följer kroppens rörelsemönster och som passar för arbetsuppgifterna. Med rätt stol går det att minska ryggont, stelhet i nacke och axlar och andra belastningsskador som kan följa av för mycket stillasittande.

Många sittande timmar i sträck
Stolen bör ha många inställningsmöjligheter, så att sittandet kan varieras. Ryggstödet ska ge stöd och avlastning på rätt ställen. Ett reglerbart svankstöd och justerbara armstöd och nackstöd ger extra stöd och komfort. Stolar med synkron- eller free-float-mekanism har ryggstöd och sits som följer kroppens rörelser. Det bidrar till en optimal, varierad sittställning och ökar blodcirkulationen i kroppen.

Korta perioder av sittande
Om man sitter ner och jobbar färre än fyra timmar per dag räcker det ofta med en enklare kontorsstol. En stol med bekvämt skålad sits och som har grundläggande inställningsmöjligheter så som justerbar sitt- och rygghöjd räcker långt.

En stol, många användare
Här är det extra viktigt att stolen har många inställningsmöjligheter som lätt går att justera beroende på användare. En del vill sitta lutande, andra upprätt. Undvik en smal eller för bred stol.

Användare med ryggont
Värk i ryggen är vanligt förekommande bland personer med stillasittande och monotont arbete. En så kallad balansstol är ett bra alternativ för att råda bot på problemet. Denna sittmöbel aktiverar kroppen och tvingar den att koncentrera sig för att hålla balansen. Detta stärker ryggens muskulatur och förebygger/lindrar besvär i nacke och rygg.

Användare som vill stärka kroppen
Sadelstolar, pilatesstolar samt balansstolar stärker på olika sätt bålens muskulatur, ökar blodcirkulationen och ger bättre hållning. Dessa aktiva stolar är perfekta att kombinera med mer traditionella stolar för att variera sittandet.

Användare som vill förflytta sig
Sadelsstolar på hjul gör att man snabbt kan förflytta sig och komma nära objektet eller personen som man jobbar med. Man sitter i en så kallad ryttarställning som håller ryggraden i en naturlig kurva, vilket minskar spänningen i nacke, skuldror och ländrygg. Detta är ett bra alternativ även på kontoret även om vi är mest vana vid att se dessa stolar hos frisörer, massörer, kosmetologer, tandläkare, laboratoriepersonal och skolpersonal.

Läs mer om AJ Produkters kontorsstolar här

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer