1515
Annons
Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin ser positivt på framtiden: ”Det naturliga valet inom affärsjuridiken”

År 2015 hade Advokatfirman Wåhlin precis öppnat upp i Malmö och det var tre advokater på kontoret. Sedan dess har kontoret gradvis vuxit, och med dagens totalt tolv anställda och byråns helt nya kontor ser framtiden ljus ut.

– De senaste tillskotten har kommit på egna initiativ för att de hört gott om byrån. Det är ett kvitto på att vi lyckats väldigt bra, berättar Robert Nylinder, advokat och partner på Advokatfirman Wåhlin.

Den affärsjuridiska advokatbyrån Wåhlin etablerades redan 1964 i Göteborg. När kontoret i Malmö öppnade upp 2015 var det med tre advokater från olika byråer – samtliga med höga ambitioner om byråns framtid.

– Vi står för något bra. Bra bredd och hög kompetens. Vi hade som ambition att namnet Wåhlin skulle bli etablerat – och det har vi lyckats med, säger Robert Nylinder, advokat och partner på Advokatfirman Wåhlin.

Ett positivt fjolår

De nya lokalerna har redan blivit lite av en snackis på stan, menar han. Efter att ha börjat ha fysiska möten på kontoret är visionen att fortsättningsvis ha både events och tillställningar på plats, så fort omständigheterna tillåter det.

De nya lokalerna speglar dessutom Wåhlin på ett bra sätt, berättar Helena Strömbeck, även hon advokat och partner på byrån.

– Det andas kompetens och professionalitet i lokalerna. Kontoret är ett bevis på framgång och utveckling. 

Fjolåret innebar stora utmaningar för alla branscher, inte minst ur ekonomisk synpunkt. För Wåhlins del innebar det dock raka motsatsen: 2020 var byråns rekordår. Helena Strömbeck berättar även att utvecklingen ser ut att fortsätta.

– Vi har vuxit under pandemin, både i antal anställda och vad gäller vårt arbete. Framöver tror vi starkt på den fysiska närvaron och har satsat på ett större kontor, när många andra gör tvärtom.

Det är dock inte bara kontoret i Malmö som vuxit, säger hon. Stockholmskontoret öppnade upp så sent som 2017 och växer i rask takt, Helsingborgskontoret gör detsamma, och Wåhlins största kontor i Göteborg har fått in en stor mängd nya medarbetare. 

En spännande framtid

Byråns styrelse kommer att besluta om en ny strategi i september. Helena Strömbeck berättar att man trots höga mål inte siktar mot att bli en av landets största byråer – men att bli det naturliga valet inom affärsjuridiken.

En annan nyhet är att den stereotypiska bilden av en traditionell advokat börjar ändras.

– Vad man gör som advokat, och hur man arbetar, har förändrats. Det gör att fler väljer att läsa juridik idag, säger Robert Nylinder och avslutar:

– Det finns möjlighet att jobba bredare än bara i den traditionella juristrollen. Yrket har en väldigt stor bredd.

Läs mer om Advokatfirman Wåhlin här

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?