1515
Innehåll från AdmincontrolAnnons

Hur AI revolutionerar M&A due diligence

Artificiell intelligens (AI) har gått från science fiction till verklighet i affärsverksamheter. I kombination med virtuella datarum kommer tekniken utan tvekan att digitalisera och revolutionera due diligence och M&A marknaden. – Som en av de ledande Datarumsleverantörerna på marknaden ser vi det som en självklarhet att vara i framkant och kunna erbjuda detta till våra slutanvändare, säger Feras Ibrahim, Business Development Manager på Admincontrol.

Under de senaste decennierna har virtuella datarum effektiviserat och kvalitetssäkrat due diligence-processer. Att ingå i en process idag utan ett datarum till hands är nästintill otänkbart. Datarum har bidragit till en digital transformation från gammalt pappersbaserat arbete och levererat automatiserade arbetsflöden. Det finns dock ett stort problem som fortfarande behöver lösas - och det är den stora mängden dokument legala rådgivare behöver söka igenom.

Vanligtvis kommer antalet dokument som behöver granskas i tusentals - hos Admincontrol visar våra data till exempel att användare vanligtvis laddar upp över 8 000 sidor när de skapar ett virtuellt datarum. 

Nu konvergerar de två världarna av datarum och AI, och AI tillämpas nu också på specifika problem inom due diligence-processen för M&A. Det kanske inte är så iögonfallande som självkörande bilar, men effekterna för näringslivet kan verkligen komma att förändras.

Effektiviserar processen till en lägre kostnad 

Med hjälp av artificiell intelligens är det nu möjligt för individer att gå från att granska mellan 50-100 dokument i timmen till över 3000.

Admincontrol samarbetar med Luminance, en ledande leverantör av artificiell intelligensplattform för jurister, för att tillhandahålla en lösning som tar ytterligare steg i effektivitet och produktivitet. 

Över 250 organisationer som använder Luminance plattform har rapporterat om tidsbesparingar på minst 50% i varje recension. 

– Förutom betydande tidsbesparingar finns det flera andra fördelar med att använda AI i due diligence-processen. För det första, när du sparar tid, minskar du också kostnaderna. 

Att integrera AI i granskningsprocessen gör det möjligt att åstadkomma så mycket som 85% minskning av granskningstiden per projekt, berättar Feras Ibrahim.

Reducera risk

Utöver det som nämnts hjälper AI-lösningar också till att lokalisera dolda risker och avvikelser från dag ett i granskningen. De gör det också möjligt att granska 100% av dokumenten.

För M&A-branschen har begreppet digital transformation verkligen kommit fram. Det drivs av AI.

Ladda ner vår e-bok för att lära dig mer: AI and due diligence: The breakthrough that changes the M&A game 

Fakta om Admincontrol:

- Grundades 2005, omsättning 260 miljoner 2020, 100 anställda, 100% ägda av Visma 

- Kontor i Norge, Sverige, Finland, Danmark, UK och Nederländerna

- Över 900 aktiva pågående projekt med Admincontrols datarum

- Admincontrol är ISO-certifierade inom informationssäkerhet och tillhandahåller även en marknadsledande styrelseportal

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?