1515
Innehåll från AdmincontrolAnnons

Datarum – ett säkert verktyg för dokumentdelning vid affärstransaktioner

En M&A-process är informationsintensiv och förutsätter att intressenterna delar affärskritisk information med många olika parter. Det är därför viktigt att kommunikationen sker på ett säkert sätt. Datarum är en säker digital samarbetsplattform som gör det möjligt att dela information och kommunicera på ett smart, tryggt och effektivt sätt, inte minst i samband med M&A processer.

– Datarum är en smart och säker samarbetsplattform för beslutsfattare. Genom vår lösning kan användare komma åt och dela, diskutera och bearbeta affärskritisk och känslig information på ett effektivt sätt. Våra kunder sparar tid, får bättre kontroll och är bättre förberedda, vilket resulterar i bättre beslut, säger Feras Ibrahim, ansvarig för affärsutveckling på Admincontrol.

Admincontrols datarum erbjuder ett effektivt system att dela känslig information vid t ex företags-transaktioner, kapitalanskaffning, fusioner, börsintroduktioner, omstruktureringar och upphandlingar.

– Med en datarumslösning samlas all information på en och samma plats, vilket rationaliserar hanteringen. Datarum innehåller även ett dialogforum med en Q&A-funktion samt en chatfunktion, vilket skapar förutsättningar för en säker och effektiv dialog mellan intressenterna under hela M&A-processen. Ytterligare en funktion som många användare uppskattar är vårt automatiserade indexeringssystem, säger Feras Ibrahim.

Sekretess och säkerhet är av största betydelse vid dessa processer. Man minskar risken både för informationsläckage samt att information hamnar på villovägar vid användandet av datarum. Även dialogen samt kommunikationen i samband med en process mellan alla parter vill man ha i en sluten och säker miljö.

Samlar affärskritisk information på en plattform

Datarum har utvecklats med såväl advokater som ekonomiska rådgivare och corporate finance bolag i åtanke. Admincontrol får mycket positiv feedback från användare som uppskattar verktygets användarvänlighet. Vid användningen av ett datarum som informationsdelnings-och dialogportal spar samtliga intressenter i en M&A-process tid och pengar. De kan känna sig trygga i vetskapen att deras affärskritiska information samlas på en säker plattform och kan istället lägga mer tid på sitt kärnuppdrag.

– Kostnadsmedvetenheten ökar generellt sett i samhället. Digitalisering och automatisering är en naturlig väg till utveckling och effektivisering för intressenterna i en M&A-transaktion. All information lagras på våra egenförvaltade servar. Vi vidareutvecklar kontinuerligt vår lösning genom att addera ny funktionalitet i dialog med våra användare, säger Feras Ibrahim.

Fakta om Admincontrol:

- Grundades 2005 i Norge

- Kontor i Norge, Sverige, Finland, Danmark, England, Skottland och Nederländerna

- Förvärvades av Visma i oktober 2017

- Anställda: 100

- Över 900 aktiva pågående projekt med Admincontrols datarum

- Erbjuder även en digital styrelseportal med 4000 kunder samt 70 000 användare

- 98% väljer att förnya licensen årligen

EXTERN LÄNK: Läs mer här

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?