Innehåll från AddProAnnons

Ökat distansarbete har blivit en guldgruva för dagens cyberattacker

Enligt många undersökningar har de digitala incidenterna som hotar företags informationssäkerhet ökat markant i spåren av ökat distansarbete då dessa skapar fler möjligheter för angripare. Många lösningar för distansarbete sattes upp ”akut”, är inte uppsatta på ett säkert sätt och enligt analys upptäcks hoten försent. Har ditt företag ett skydd som i realtid övervakar, rapporterar och hanterar potentiella attacker i tidig fas?

Vi har gått från en värld där det fanns klara skiljelinjer mellan interna nätverk och det som skedde utanför företagens väggar till en öppen flexibel vardag med distansarbete, allt fler uppkopplade enheter och nya, smarta molntjänster. Något som sätter ökad press på företag idag när det kommer till säkerhet. 

Vår nya vardag med distansjobb, uppkopplade enheter och tjänster i molnet gör att företag måste se på datasäkerhet med helt nya ögon. 

– Vi möter en helt ny verklighet idag där företag inte längre bara kan skydda sig med brandväggar utan det gäller att skydda både medarbetare, hård- och mjukvara, den information som hanteras och att ligga ett steg före de som utför cyberattackerna, säger Paul Mickelsson, CIO & CAM Infrastructure på AddPro.

Med ett ökat användande av tjänster via olika moln krävs också ett helt nytt tänk kring den företagskritiska information som hanteras. 

– Vi ser ett ökat behov av att kunna skydda sig mot att medarbetare använder sig av molnapplikationer med dålig säkerhet. Tack vare bland annat AI och machine learning kan man lättare detektera och stoppa avvikande beteenden hos medarbetare och fånga upp när dokument börjar läcka information till sajter som inte är säkra. AI kan genom inlärning även på ett resurseffektivt sätt se till att företagsinformation hanteras på ett korrekt sätt när det kommer till lagar och regler kring informationshantering, berättar Thomas Öberg CAM Security på AddPro. 

AddPro har valt att fokusera på Microsoft 365s plattform och dess applikationer och hjälper sina kunder att säkra trådlösa nätverk, anslutning till publika molntjänster och kommunikation mellan företagets egna system och medarbetarnas privata mobila enheter. 

– Vi har märkt ett ökat behov av våra tjänster, då dagens slimmade IT-avdelningar har svårt att hinna med i den snabba teknikutveckling som sker. Något som vi jobbar med dagligen. Vi har också en väl utbyggd support, som är bemannad med svensktalande personal dygnet runt, som ser till att kontinuerligt övervaka avvikande beteenden och upptäcka eventuella incidenter, säger Paul Mickelsson. 

AddPros tredje ben för en ökad säkerhet är en omvärldsbevakningstjänst kring framtida hot, det som kallas Threat Intelligence. 

– Vår Threat Intelligence skräddarsys efter varje kunds behov och vi ser till att man snabbt blir uppdaterad när det upptäcks sårbarheter i någon av de produkter eller tjänster som företaget har. Men vi ser även till att ta ett större perspektiv och samla in information från nätet om kommande cyberhot mot exempelvis specifik bransch, land eller företag. Kombinerar man den informationen med eventuella incidenter som uppstår mot företaget kan man snabbare reagera och agera för ett ökat skydd, menar Thomas Öberg.

AddPro – Vi skapar konkurrenskraft!
AddPro-koncernen etablerades år 2000 med målet att skapa konkurrenskraft med säker & effektiv IT. AddPro är idag en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige, och vi arbetar ständigt med att skapa verkligt värde i våra kunders affärstransformation med hjälp av digital innovation. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24/7 lokalt bemannad servicedesk kan AddPro förse kunderna med den bästa kombinationen av lösningar som uppfyller högt ställda verksamhetskrav. Vi utför jobbet med passion – eller inte alls!

Läs mer här

Mer från AddPro

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AddPro och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?