ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Academy a part of Academic Work

Tackade först nej – hyllar nu Academys IT-konsulter

Collector Bank saknade tillräckligt med IT-personal – och startade en skräddarsydd intensivutbildning i bankens lokaler. Kurserna leds av Academy.
– Vi får personal som passar in just hos oss, säger Camilla Dorvall, CIO.

Så får ditt företag hjälp med IT-kompetens 

Digitaliseringen medför att behovet av IT-kompetens ökat lavinartat hos svenska företag, så även hos Collector Bank. Men när Academic Work, som tidigare hjälpt banken med rekrytering, gav dem möjligheten att utbilda sina egna IT-konsulter via utbildningsföretaget Academy (se faktaruta) var intresset från början svalt. 

– Vi tackade nej. Vi var väldigt skeptiska, inte kunde man väl lära sig programmera på tre månader utan förkunskaper, säger Camilla Dorvall.

”Kändes jättebra direkt”
Då, 2016, hade Academy, a part of Academic Work knappa året på nacken. I korthet bedrivs IT-utbildningen i ett högintensivt tempo där eleverna på 12 veckor jobbar till största del med kodning i 500 timmar, lika mycket som på en treårig IT-utbildning. När Collector Bank återigen såg ett ökat behov av IT-konsulter testade man Academy. Två personer handplockades av banken redan innan utbildningen.

– Förväntningarna var kanske inte enorma, men det kändes jättebra direkt. Två extremt duktiga juniora talanger med hög motivation och stort intresse av att utvecklas vidare. Så här i efterhand kan vi konstatera att metoden verkligen fungerar.

Anpassad utbildning till företaget
Eftersom Collector Banks IT-utveckling fortsätter, avdelningen har ökat från 12 till 150 personer på sex år, sjösatte man i vintras en egen Academy-utbildning. 
Academys lärare – som själva är IT-konsulter med dagsfärska kunskaper inom sitt ämne – leder och ansvarar för utbildningen, men den hålls i bankens lokaler och har anpassats efter deras behov.

– Grundplattformen är samma, sedan har vi skruvat på innehållet efter vårt behov så att de lättare ska komma in i vår verksamhet. De hamnar ju hos oss direkt efter utbildningen, så det är viktigt att minska trösklarna, säger Camilla Dorvall.

”Väldigt lyckosamt för vår del”
Snart examineras 14 IT-konsulter ut från Collector Banks utbildning. Dessförinnan har varje deltagare genomgått noggranna antagningstester och djupintervjuer. Med hjälp av Academic Work har banken sedan valt ut kursdeltagarna.

– Förutom att de ska ha klarat testerna har vi även tittat på andra faktorer, dels för att få en bra mix med olika bakgrund och dels har vi tankar exakt inom vilken del av vår IT-del de passar in i. 

Med facit i hand, skulle du rekommendera andra företag att rekrytera IT-kompetens som utbildats via Academy?
– Absolut, det har varit väldigt lyckosamt för vår del. En stor fördel är att du som företagare är med och väljer personerna, det gör att du verkligen kan hitta folk som passar in hos just dig.

Academy utbildar IT-konsulter på 12 veckor – läs mer

Snabbfakta Academy by Academic Work
– Erbjuder två IT-utbildningar, i C++ samt Java.
– Utbildningarna innehåller 4 veckors förstudier online, 12 veckor lärarledd undervisning i Stockholm samt 36 veckor onlinekurs efter examen.
– Lokala sommarkurser sker i Malmö, Linköping och Sundsvall.
– Utbildningen är kostnadsfri för både elever och anställande företag.
– Alla som fyllt 18 kan söka till utbildningen, oavsett bakgrund.
– Antagningen sker genom tester och intervjuer.
– Eleverna garanteras tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildningen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academy a part of Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer