ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Academy a part of Academic Work

Smarta snabba IT-rekryteringar: ”Stort förtroende för upplägget”

Konsultföretaget Acando växer och behöver snabbt rekrytera kompetens inom IT. I höst ansluter därför 15 nya IT-konsulter – som alla utbildats via Academic Works unika intensivutbildning Academy.
– Vi har stort förtroende för hela upplägget, det är jättehäftigt att de tänker i nya banor, säger Carl Tottie, Head of Digital Execution på itch, Acandos nya Business Design Studio.

Få rätt IT-kompetens till företaget – på 12 veckor

 Det senaste året har varit intensivt för Acando, ett börsnoterat konsultbolag inom management, IT, affärssystem och digitalt. När företaget, både via organisk tillväxt och förvärv, expanderar ytterligare i form av en egen Business Design Studio, itch, ökar behovet av rätt IT- och systemutvecklarkompetens.

– itch har en unik kombination av kompetenser, som kan erbjuda helhetslösningar inom strategi, service design, teknik och UX. Vi kan etablera kompletta koncept och utveckla dem hela vägen till färdig slutprodukt. Gensvaret på marknaden har varit rejält positivt, vilket betyder att vi behöver bli många fler än vad vi är idag, säger Carl Tottie.

 Litar på Academic Works erfarenhet
Redan i fjol togs därför de första kontakterna med Academic Work gällande rekrytering av IT-konsulter. När man på Acando fick höra om utbildningen Academy, där deltagarna via metoden Accelerated Learning blir juniora IT-konsulter på 12 veckor, blev man omedelbart intresserade:

– Academic Work är sedan många år tillbaka en etablerad leverantör av rekrytering och bemanning och den erfarenheten vägde tungt i vårt beslut. Utbildningsmetodiken, med extremt mycket praktiska uppgifter, lät också spännande. Inom IT och teknik är det en av nycklarna till att bli duktig.

 Höga förväntningar
I början av augusti sätter sig 15 personer hos Academy för tolv intensiva veckor, där bland annat 500 timmars kodning väntar – lika mycket som under en traditionell IT-utbildning. Deltagarna har valts ut via hårda tester och intervjuer. I november väntar sedan uppdrag hos itch, som själva kompletterar allt med ett specialanpassat 12 månaders internprogram.

– Mina förväntningar är höga, jag har ju träffat alla en och en. De har ett fantastiskt driv och starkt intresse av att både lära sig mer och bistå oss och våra kunder. Vi ska se till att ge dem rätt verktyg att flyga så det dånar om det.

 Når ut till helt nya personer
Carl ser flera fördelar med att få IT-kompetens till företaget via Academic Works utbildningsföretag Academy:

– Det ger oss en stor möjlighet att växla ut inom en kort tidsrymd, vi behöver ännu större räckvidd för att kunna möta våra kunders behov. Det andra är att vi hittar en grupp individer som vi aldrig hade nått annars, det är en ny marknad för oss att rekrytera på.

 Vill du veta mer om hur Academy löser kompetensbristen inom IT? Välkommen på kostnadsfritt frukostseminarium 14 juni! Finns du inte i Stockholm? Lugn! Vi sänder även live. Anmäl dig här!

 Snabbfakta Academy by Academic Work

  • Erbjuder IT-utbildningar i bl.a C#.NET, Java och JavaScript.
  • Utbildningarna innehåller 4 veckors förstudier och 12 veckor lärarledd undervisning.
  • Lokala sommarkurser sker i Stockholm, Malmö, Linköping och Sundsvall.
  • Utbildningen är kostnadsfri.
  • Alla som fyllt 18 kan söka till utbildningen, oavsett bakgrund.
  • Antagningen sker genom motivationsbaserade tester och intervjuer.
  • Konsulterna garanteras tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildningen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academy a part of Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer