ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Academy a part of Academic Work

Så löser de kompetensbristen inom IT

Svenska företag misslyckas ofta med rekryteringen av rätt IT-kompetens. Det saknas helt enkelt tillräckligt många utbildade personer. 
– Vår unika IT-utbildning är en konkret lösning på ett stort problem, säger Emelie Bernhardsson, operativ chef hos Academy, a part of Academic Work.

Söker du efter IT-kompetens? Kontakta oss redan nu!

Många företag känner säkert igen sig. Behoven av IT-kunskaper ökar raskt i digitaliseringens spår, men att rekrytera rätt kompetens inom området är lättare sagt än gjort.

– Du kan jobba stenhårt med rekryteringen, men kandidaterna är helt enkelt för få. Företagen slåss om samma utvecklare som kan ha fyra-fem erbjudanden, det säger sig självt att för få utbildas, säger Emelie Bernhardsson.

Behoven ökar i hela landet
Siffror visar att till 2022 kommer det att saknas 70 000 personer med rätt IT-kompetens. Därför har Academic Work, via sitt utbildningsföretag Academy, sedan tre år tillbaka tagit ansvar för kompetensbristen och utbildat IT-konsulter. Genom metoden Accelerated Learning tar utbildningen endast 12 veckor och deltagarna kodar minst 500 timmar, vilket är lika mycket som under en treårig IT-utbildning (se faktaruta). Utbildningarna leds av erfarna experter inom sitt område.

– Under 2018 tror vi att vi kommer utbilda mellan 300 och 400 konsulter. Förutom i Stockholm har vi under sommaren även lokala program i Sundsvall, Linköping och Malmö. Vi ser att behoven runtom i landet är stora.

200 nöjda företag
Deltagarna, som väljs ut via tuffa tester och intervjuer, är ofta redan ”paxade” av intresserade företag när de börjar Academys utbildning. Hittills har ungefär 200 företag, såväl stora koncerner som mindre firmor, rekryterat IT-konsulter från Academys program.

– För oss är det avgörande att vi kan säkerställa en hög kvalitet på både utbildning och deltagare. Företagens intresse är ett tecken på att det vi gör inom IT är så pass bra att det tilltalar olika aktörer inom olika branscher, exempelvis inom ekonomi och teknik.

Vill du veta mer om hur Academy löser kompetensbristen inom IT? Välkommen på kostnadsfritt frukostseminarium 14 juni! 

Finns du inte i Stockholm? Lugn! Vi sänder även live. Anmäl dig här.

Snabbfakta Academy

– Erbjuder IT-utbildningar i bl.a C#.NET, Java och JavaScript.

– Utbildningarna innehåller 4 veckors förstudier och 12 veckor lärarledd undervisning.

– Lokala sommarkurser sker i Stockholm, Malmö, Linköping och Sundsvall.

– Utbildningen är kostnadsfri.

– Alla som fyllt 18 kan söka till utbildningen, oavsett bakgrund.

– Antagningen sker genom motivationsbaserade tester och intervjuer.

– Konsulterna garanteras tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildningen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academy a part of Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer