ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Academy a part of Academic Work

”Effektivt sätt att få IT-kompetens”

Cv, meriter och tidigare utbildningar har ingen betydelse.
Motivationen är det som räknas i IT-utbildningen Academy – som bara tar 12 veckor. 
Det är ett väldigt effektivt sätt att få IT-kompetens till företaget, säger Emelie Bernhardsson, operativ chef hos Academy.


Academy utbildar IT-konsulter på 12 veckor – läs mer

 Bristen på IT-kompetens ökar stadigt i Sverige och företagen har svårt att hitta personal. Ett sätt att möta behoven är Academic Works utbildningsföretag Academy, som redan hunnit utbilda drygt 500 juniora IT-konsulter till lite drygt 200 svenska företag.

– Innan vi startade våra utbildningar tittade vi mycket på hur man i Storbritannien och USA hanterat de ökande behoven av IT-kompetens. Det vi såg var att många går den här typen av intensivutbildningar, säger Emelie Bernhardsson.

 Löser konkreta problem
Academys utbildningar genomförs enligt konceptet Accelerated Learning, där deltagarna på endast 12 veckor lär sig koda genom cirka 500 timmars praktisk kodning – samma mängd som på en treårig IT-utbildning.

– Metoden fokuserar mycket på praktiskt lärande. Det är inte så mycket teori, den finns så klart med men det är de praktiska kunskaperna som hela tiden står i fokus. I slutändan ska ju ändå de kunskaperna man tillgodogör sig användas i vardagen, många av frågeställningarna man får lösa utgår från konkreta problem som ett företag behöver hjälp med.

 Tuffa tester
Eftersom tempot i utbildningen är väldigt högt ställer det också höga krav på deltagarna. De väljs ut efter tester och intervjuer, vad man har för utbildning eller erfarenheter sedan tidigare spelar ingen roll.

– Det intressanta är inte vad du presterat tidigare utan vad du kan göra framåt, förklarar Bernhardsson.

Testerna undersöker kandidaternas verbala, logiska och numeriska förmåga. Intervjuerna undersöker hur motiverad personen är samt vilka drivkrafter man har.

– Det är ett sätt för oss att säkerställa att man klarar av en väldigt intensiv utbildning och kan processa mycket information på kort tid. Ur ett inlärningsperspektiv är det inte alla som klarar tempot.

 Företagen intresserade
Academy har utbildat IT-konsulter sedan 2015 och enligt Bernhardsson ökar företagens intresse för utbildningen:

– I början var bolagens perspektiv ganska klassiskt skeptisk: ”Vad kan man lära sig på tolv veckor egentligen?” Men vi har bevisat att man med rätt driv och motivation har förmågan att lära sig det som behövs för att bli en produktiv junior IT-konsult på kort tid.

 Så får ditt företag hjälp med IT-kompetens

 Snabbfakta Academy by Academic Work

  • Erbjuder IT-utbildningar i bl.a C#.NET, Java och JavaScript.
  • Utbildningarna innehåller 4 veckors förstudier och 12 veckor lärarledd undervisning.
  • Lokala sommarkurser sker i Stockholm, Malmö, Linköping och Sundsvall.
  • Utbildningen är kostnadsfri.
  • Alla som fyllt 18 kan söka till utbildningen, oavsett bakgrund.
  • Antagningen sker genom motivationsbaserade tester och intervjuer.
  • Konsulterna garanteras tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildningen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academy a part of Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer