ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Academy a part of Academic Work

Dubbla kompetenser som ger unik hjälp till företaget

Rätt IT-kompetens och motiverad karriärbytare – i samma rekrytering.
Bland deltagarna i Academys intensivutbildningar har fyra av fem konsulter även en annan utbildning.
– Våra IT-konsulter kan bidra till företagets utveckling med andra tankar och nya perspektiv, säger Emelie Bernhardsson, operativ chef hos Academy.

Så får ditt företag hjälp med rätt IT-kompetens

När Academy startade sitt unika IT-utbildningsföretag 2015 var målet att försöka tillgodose den stora efterfrågan på IT-kompetens. Utbildningen är bara 12 veckor, vilket är möjligt via metoden Accelerated Learning, och lockar därför personer som vill ha en ny karriär (se faktaruta).

– Väldigt många av våra konsulter har bytt bana. När vi frågar varför de vill gå Academyutbildningen är jakten på en ny utmaning nära till hands, de triggas också av vårt sätt att rekrytera och den intensiva utbildningen. Det innebär att vi har väldigt drivna deltagare, berättar Emelie Bernhardsson.

Genomgår hårda tester
IT-utbildningen genomförs nämligen i ett tufft tempo. Deltagarna kodar minst 500 timmar under de tolv veckorna, samma mängd som på treåriga IT-utbildningar. Dessförinnan har hårda tester och intervjuer gallrat för att säkerställa att de klarar att genomföra utbildningen.

– Eftersom många tidigare har läst avancerade utbildningar finns goda förutsättningar för att de orkar med tempot, samtidigt kommer det vara en utmanande period oavsett vilken bakgrund man har. Sättet vi lär ut på liknar inget annat.

Unik dubbelkompetens
Närmare 75 procent av Academys utexaminerade IT-konsulter har även andra högre utbildningar i bagaget. Ekonomistudier är vanligast.

– Men det finns många andra exempel också. Vi har exempelvis sjuksköterskor och kemister som efter examen fått jobb på läkemedelsföretag, de har då både en baskunskap och en förståelse för utmaningarna i branschen kombinerat med IT-kunskaper. Det är unikt på marknaden.

Kan ge bättre produktutveckling
För företagen finns det bara uppsidor att ta in en IT-konsult från Academy med dubbla kompetenser, menar Bernhardsson:

– Det ger dem en jättemöjlighet att utveckla ännu bättre produkter och tjänster. Många vittnar också om att man får en energiinjektion till teamet, det kommer in nya ögon som förmodligen ser saker på ett annat sätt.

Läs mer om Academys IT-utbildningar här

 

Snabbfakta Academy by Academic Work

– Erbjuder IT-utbildningar i bl.a C#.NET, Java och JavaScript.

– Utbildningarna innehåller 4 veckors förstudier och 12 veckor lärarledd undervisning

– Lokala sommarkurser sker i Stockholm, Malmö, Linköping och Sundsvall.

– Utbildningen är kostnadsfri.

– Alla som fyllt 18 kan söka till utbildningen, oavsett bakgrund.

– Antagningen sker genom motivationsbaserade tester och intervjuer.

– Konsulterna garanteras tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildningen.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academy a part of Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer