Annons
Innehåll från AareonAnnons

Molnbaserat FM-system redo att ta Norden med storm

Jeanette Hallan Carlsen, Customer engagement manager och Charlotte Holt, Solution manager på Aareon.
Jeanette Hallan Carlsen, Customer engagement manager och Charlotte Holt, Solution manager på Aareon.

Att ha en väletablerad facility management-lösning underlättar inte bara för din FM-avdelning, utan också hela arbetsplatsen. Några som har tagit ett helhetsgrepp om FM-system är Aareon. De lanserar nu det molnbaserade systemet Facilitor i Norden och tar digitala lösningar inom fastighetsbranschen till en ny nivå. 

Nu i maj tar Aareon nästa steg i sin produktresa. Då utökas portföljen med ytterligare en helhetslösning – FM-systemet Facilitor – som nu lanseras i Norden. På den europeiska marknaden är Facilitor redan etablerat. Systemet är ett molnbaserat IT-stöd för facility management och kommer med en rad fördelar.

Trots att systemet är nytt på den nordiska marknaden i år, är det väl beprövat sedan tidigare. Den webbaserade SaaS-lösningen har funnits på marknaden i Europa i 30 år och har idag cirka 600 000 dagliga användare fördelat på 140 företag. Charlotte Holt är Solution manager på Aareon och menar att Norden nu är redo för det revolutionerande systemet. 

–  Vi har arbetat hårt med att lansera systemet i Norden och är förväntansfulla nu när det blir verklighet. Det är nästan överväldigande att kunna presentera detta till marknaden i Norden, säger hon.

– Vinningarna med Facilitor är stora. Molntjänsten gör det möjligt att planera, utföra och övervaka flera processer. Det kan röra sig om alltifrån fastighetsunderhåll som att en hiss är ur funktion och att luftkonditioneringen är trasig till inköpsordrar och reservationer, säger Jeanette Hallan Carlsen, Customer engagement manager på Aareon. 

Stora möjligheter

Möjligheterna är med andra ord åtskilliga med Facilitor. Då all information samlas i systemet kan arbetsplatser säga adjö till oändliga Excel-ark och andra dokument och istället bara använda sig av Facilitor. 

– Genom Facilitor ger vi våra kunder chansen till mer strukturerade processer som ger bättre överblick över alla FM-tjänster. Det i sin tur bidrar till en bättre kostnadskontroll och sparar också tid och resurser, säger Jeanette Hallan Carlsen. 

Enkelt att implementera

Idag används tjänsten inom såväl offentlig som privat sektor samt i bolag med ett 250-tal anställda. Startsträckan för att komma igång med Facilitor är kort då systemet är enkelt att implementera och gränssnittet är användarvänligt. 

– När Facilitor ska implementeras behöver företag inte byta ut befintliga system, utan de kan fortsätta med samma som tidigare. System som kunden i dagsläget önskar att behålla kan enkelt integreras med Facilitor då systemet har öppna API-er, säger Charlotte Holt.

Facilitor lyssnar dessutom till kundernas behov. Efterfrågas nya funktioner från flera håll plockas dessa upp. Systemet uppdateras två gånger om året – med imponerande 500 nya förbättringar och features årligen. 

– Vi fångar upp det som är hett på marknaden och som efterfrågas. Även det som har ett stort värde långsiktigt och inte bara sådant som trendar här och nu. Exempel på något som blivit utvecklat med hjälp av kunders förfrågan är exempelvis möjligheten att kunna skanna QR-koder via en self service-funktion. Om man som medarbetare ser att kylen inte fungerar kan man genom att skanna en QR-kod få upp alternativ som beskriver möjliga problem. Är det lampan som inte fungerar? Eller läcker kylen? Då fyller man i vilket problem man stött på, på ett snabbt och effektivt sätt, säger Jeanette Hallan Carlsen.

– Facilitor effektiviserar arbetsplatsen på en ny nivå. Kunderna får en samlad översikt på både arbetsuppgifter som behöver upprepas såsom myndighetskravsbesiktningar men också alla vardagliga ärenden av olika arter som uppkommer, avslutar hon.

Facilitor finns tillgängligt i Norden i maj 2022. Om du redan nu vill veta mer är du välkommen att kontakta regina.hammarlund@aareon.com, vid pressfrågor. Har du frågor om Facilitor kontakta jeanette.hallan@aareon.com eller charlotte.holt@aareon.com. 

Är du intresserad av Facilitor och vad ett FM-system kan göra för din arbetsplats, välkommen till webbinariet där Charlotte och Jeanette berättar mer om detta. Anmäl dig här.  

Om Aareon 

Aareon är den ledande leverantören av ERP-programvara och digitala lösningar för den europeiska fastighetsbranschen och dess partners med över 7000 kunder i Europa. Aareon-koncernen har en närvaro med kontor i DACH-regionen, Finland, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Norge och Sverige och har mer än 2 000 anställda.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aareon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera