ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från 7A

Uppstickarens kontorssatsning i centrala Stockholm: "Rätt steg"

  • Carles Tomas Marti är IT-chef och medgrundare av Trail Games som just flyttat in i häftiga kontorslokaler på 7A Posthuset i centrala Stockholm.

Deras smarta teknik kan revolutionera hur vi spelar dataspel online.

Nu expanderar datastudion Trail Games – och flyttar in i nyrenoverade 7A Posthuset på Vasagatan i Stockholm.

– Det är en magnifik byggnad och är helt rätt steg för vår utveckling, säger Carles Tomas Marti, IT-chef och medgrundare.

Kontakta 7A om Posthuset direkt här

Krångligt, långsamt och frustrerande. Att spela dataspel på nätet tillsammans med kompisarna kräver ofta en stor portion tålamod och lång väntan. Det vill Trail Games ändra på genom att erbjuda spel och teknik som gör det möjligt att spela med varandra – direkt i datorns webbläsare.

– Vi vill göra gaming lika enkelt och lättåtkomligt som att kolla på Youtube eller sociala medier. Men jämfört med andra medier är gaming ofta begränsat, det blir jobbigt att spela och tar massa tid.

Vår lösning kräver inga installationer av programvara, det enda som behövs är en browser som ju alla har, berättar Carles Tomas Marti.

”En inspirerande miljö”
Tillsammans med tre vänner startade han 2017 Trail Games för att utveckla tekniken. Företaget är nu redo för nästa steg. 

– Tidigare har vi suttit i ett gammalt garage på Södermalm, det är en cool miljö och vi älskar Söder men vi kommer inte få plats. Tanken är att vi ganska snabbt ska växa till ungefär femton personer.

Efter att ha ratat flera alternativ på just Södermalm fick de tips om anrika Posthuset, där kontor- och konferensaktören 7A precis öppnat upp 17 000 kvadratmeter kontor- och konferensyta (se faktaruta). Redan efter första besöket var Carles övertygad:

– Vi ville ha en inspirerande miljö och det spelade verkligen in i vårt beslut. Många andra kontorshotell ser ju likadana ut, men här får man något annat.

Uppfyllde hela kravbilden
Förutom miljön, där den rikligt utsmyckade Boberghallen i entrén gör intryck på varje besökare, hade Trail Games en kravlista som 7A Posthuset lyckats uppfylla till fullo, enligt Carles:

– Bra internet, en egen kontorsyta med möjlighet att kunna prata ostört i telefon, konferensrum och lounge, säger han och lägger till: 

– När vi väl bestämt oss för city var det också viktigt att kontoret ligger nära Centralen, så att alla enkelt kan ta sig hit. Vi ville också ha en flexibilitet och enkelt kunna växa och ta mer yta.

Hur tror du att flytten till Posthuset kommer att påverka ert företag?
– Positivt, hoppas jag. Fram tills nu har vi suttit i ett garage och det var schysst, men nu behöver vi bli ”vuxna” och utvecklas. Vi har viktiga år framför oss och måste kunna erbjuda något annat än ett ”vanligt” kontor när vi rekryterar. Det är nu vår resa startar på riktigt.

Letar du efter nytt kontor eller konferenslokal? Läs mer om 7A Posthuset

DET HÄR ÄR 7A POSTHUSET

* Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

* Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom. 

* 7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

* I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flex Office, avskilda kontorsytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som även är i behov av fullservice.

– Human Centric Workspace, arbetsplatser designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontorsytor till momsbefriade verksamheter.

– Möjlighet till konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter på stadens mest centrala adress.

– Posthuset är en del av 7A Business Lounge, en av fyra möteslounger för kundbesök i Stockholms city. 

FAKTA: 7A

– Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

– Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

– Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

– Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 7A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer