Annons
Innehåll från 7AAnnons

Succéduons jätteprojekt: "Det känns lite overkligt"

Fredrik Hultman och Bo Fuglsang startade 7A tillsammans 2006.
Fredrik Hultman och Bo Fuglsang startade 7A tillsammans 2006.

De startade kontorshotell av en slump – och gjorde succé.

Fredrik Hultman och Bo Fuglsang sjösätter nu sitt livs projekt: 7A Posthuset mitt i centrala Stockholm.

– Det känns lite overkligt, säger Bo Fuglsang, vice vd och grundare till kontor- och konferensaktören 7A.

Letar du efter nytt kontor eller konferenslokal? Läs mer om 7A Posthuset 

Från ingenting – till tre kontors- och konferensanläggningar på Stockholms hetaste adresser på drygt tio år. Och runt hörnet väntar deras fjärde, och största, utmaning hittills: 17 000 kvadratmeter yta att hyra ut i Posthuset mitt emot Stockholm Centralstation.

– Det andra skulle kalla galet, säger vi är modigt. Lokalerna är fantastiska, läget är oslagbart, det är här folk vill vara. Sedan vet vi ju att det råder stor brist på bra lokaler i Stockholms innerstad och att intresset är stort för detta, säger Bo och lägger till:

– Visst, när vi skulle expandera var kanske inte första tanken en ny anläggning på 17 000 kvadratmeter, men när vi fick chansen fanns det ingen tvekan. Det finns ingen annan anläggning av denna storlek, vilket gör att vi kan vända oss till helt nya målgrupper, till större företag som är i behov av att hyra hela våningsplan. 

”Vi kunde ju inget om konferenser…”

2006 grundande han 7A tillsammans med Fredrik Hultman, nu vd för bolaget. Namnet kommer från deras första anläggning på adressen Strandvägen 7A. Duon lärde känna varandra i början av 1990-talet när de jobbade på samma finansbolag och drev senare ett co-working space för daytraders. När bredbandet gjorde entré i varje hem valde de att satsa på kontorshotell och konferenser under namnet 7A.

– Vi kunde ju inget om konferenser så vi tänkte: ”Hur skulle vi göra om vi bjöd hem folk privat?” och utgick från den upplevelsen. Att vara en god värd, att ha ett personligt engagemang och få gästerna att trivas har varit bärande i verksamheten från start, säger Fredrik Hultman.

Den inställningen har visat sig vara ett framgångsrecept. En anläggning blev två, sedan tre. Idag återfinns 7A förutom på Strandvägen också på Odenplan och Centralen. Man har runt 240 företag som hyresgäster och arrangerar omkring 20 000 konferenser årligen.

– Framgångsfaktorn är att våra anställda ser det som sitt eget företag, de ser det som sitt ansvar att ta hand om varje kund på bästa sätt, säger Fredrik. 

Hänförande vacker entréhall

Deras nya projekt, att förvandla historiska Centralposthuset till en modern mötesplats för människor och företag, samtidigt som man bevarar klassiska miljöer till eftervärlden, är en ny milstolpe för 7A. 

Ända sedan postverksamheten 2004 flyttade ut från Centraposthuset, som ritades av Ferdinand Boberg, har det varit hermetiskt tillslutet för medborgarna. En kort period stod byggnaden tom, sedan flyttade Regeringskansliet in. Delar av den verksamheten blir kvar, men entréplanet – som hyser hänförande vackra Boberghallen med originalutseendet bevarat – och sju våningsplan anpassas till kontorshotell och konferenser (se faktaruta nedan).

– Jag gillar verkligen historiken vi får ärva. Kungen sade att vi måste ha ett posthus värt namnet, tog dit den mest kända arkitekten som ritade en av Stockholms vackraste och mäktigaste byggnader. Vi vet ju att folk är jätteintresserade att få titta in. Boberghallen lämnar ingen oberörd, den är så vacker. Det känns riktigt kul att öppna upp huset igen, säger Bo.

Letar du efter nytt kontor eller konferenslokal? Läs mer om 7A Posthuset 

FAKTA: 7A POSTHUSET

Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom.

7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flex Office, avskilda kontorsytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som även är i behov av fullservice.

– Human Centric Workspace, arbetsplatser designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontorsytor till momsbefriade verksamheter.

– Möjlighet till konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter på stadens mest centrala adress.

– Posthuset är en del av 7A Business Lounge, en av fyra möteslounger för kundbesök i Stockholms city.

 

FAKTA: 7A

Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.

Mer från 7A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 7A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?