1515
Annons
Innehåll från 7AAnnons

Experten: Blir Sveriges modernaste kontor

Mathilda Strinnhed är koncept- och inredningschef hos kontors- och konferensaktören 7A.
Mathilda Strinnhed är koncept- och inredningschef hos kontors- och konferensaktören 7A.

Smarta lösningar, en modern känsla – och respekt för historien.

Det är receptet när Centralposthuset i Stockholm nu förvandlas till landets hetaste mötesplats.

– Vi har fått en unik chans att göra ett avtryck i en historisk byggnad och skapa en funktionell och inspirerande miljö som får folk att trivas, säger Mathilda Strinnhed, koncept- och inredningschef hos kontors- och konferensaktören 7A.

Letar du efter nytt kontor eller konferenslokal? Läs mer om 7A Posthuset

Hur skapar man Sveriges modernaste kontor i en av Stockholms mest anrika byggnader som till stora delar är k-märkt? Den utmaningen har Mathilda Strinnhed tagit sig an – hon ansvarar för renoveringen och konceptet av Posthuset, som blir kontorshotell och konferensanläggning (se faktaruta).

– Det är superroligt att få vara en del av det här projektet. Ända sedan jag pluggade arkitekturhistoria har jag varit djupt fascinerad av äldre arkitektur och hur man lät byggkonstruktionen och materialet vara en del av interiören för att skapa storslagna miljöer såsom Boberghallen. Det är där ifrån vi har hämtat mycket av färgsättningen och uttrycket i byggnadens övriga lokaler. Utmaningen har legat i att få de delar som byggdes på 80-talet att kännas genuina, så man skapar en grundläggande röd tråd genom hela fastigheten, berättar Mathilda Strinnhed.

”Härinne mötte Stockholm världen”

Boberghallen, uppkallad efter fastighetens arkitekt Ferdinand Boberg, är det första som möter besökarna innanför entrén. Stora valv med snirkliga målningar, stort ljusinsläpp och pelargångar gör att man gärna stannar upp för en stunds njutning.

– Man känner verkligen historien, det finns en centraleuropeisk känsla. Härinne mötte Stockholm världen genom posten och väggmålningarna som berättar om andra platser, säger hon och fortsätter:

– Vi har främst fokuserat på att möblerna ska passa in i miljön, att de håller för slitage och är funktionella.

På de sex andra våningsplanen 7A har till sitt förfogande, totalt 17 000 kvadratmeter, har stor inspiration i detaljerna hämtats från just Boberghallen. Exempelvis återkommer stenmaterialet från entrén som skivor och underlägg i köket, precis som färgerna i tygerna.

– Vi har behållit värmen och den naturligt mjuka känslan därifrån. Det är otroligt tydligt vad lite färg och material kan göra, att inte bara göra det enkelt för sig och välja grått eller vitt.

Därför mår du bättre i vissa miljöer

I sin roll som koncept- och inredningschef lägger Mathilda stort fokus på att skapa moderna och trivsamma arbetsmiljöer och funktionella arbetsplatser där hyresgästerna kan välja mellan olika koncept utefter behov. 

– Man får aldrig glömma att miljöerna vi skapar är till för människan, vi ska gå till jobbet och känna att vi kan prestera. Därför är det väldigt viktigt att fundera på varför vi mår bättre i vissa miljöer, säger hon och målar upp ett exempel hur stegen från kontorsplatsen till kaffemaskinen kan se ut i Posthuset:

– Under den där lilla promenaden ser vi till att väcka sinnena till liv, vilket kan göras genom att bryta av med färger och ljussättning. I slutändan kan det göra mycket för prestationen.

Utifrån ditt perspektiv, vad är det unika med Posthuset?

– Att det är så otroligt stora lokaler som går att göra så himla mycket med, här kommer vi kunna utveckla kundernas verksamhet på ett sätt som andra inte kan erbjuda. Konserter, matlagningskurs eller göra om receptionen till en catwalk – tack vare fastigheten i sig har vi oändliga möjligheter till skapande.

Kontakta 7A om Posthuset direkt här

DETTA ÄR 7A POSTHUSET:

Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom.

7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flex Office, avskilda kontorsytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som även är i behov av fullservice.

– Human Centric Workspace, arbetsplatser designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontorsytor till momsbefriade verksamheter.

– Möjlighet till konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter på stadens mest centrala adress.

– Posthuset är en del av 7A Business Lounge, en av fyra möteslounger för kundbesök i Stockholms city.

FAKTA: 7A

Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.

Mer från 7A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 7A och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?