Annons
Innehåll från 7AAnnons

Därför skippar de egna lokaler: ”En trygghet”

Fredrik Larsson, Analytiker hos Stockpicker
Fredrik Larsson, Analytiker hos Stockpicker

Nästan 15 år.

Så länge har Stockpicker suttit på 7A:s kontorshotell på Strandvägen – och de har inga planer på att flytta.

– Det är en trygghet att få hjälp med allt så vi kan lägga energi på vår kärnverksamhet, säger Fredrik Larsson, analytiker hos företaget.

 Söker du nytt kontor eller digitala möteslösningar? Läs mer om 7A 

Bara för att avtalstiderna är korta behöver man inte flytta ofta. Fråga bara Stockpicker, som sedan 1997 gör aktie- och fondanalyser samt hjälper företag med annonseringslösningar. 2006 flyttade man in hos kontors- och konferensaktören 7A:s anläggning på Strandvägen i Stockholm – och är fortfarande kvar.

– Vi satt faktiskt hos Fredrik och Bosse (vd och vice vd) innan de skapade 7A. Vi hyrde några kontorsplatser och följde sedan med från Strandvägen 7B till 7A när de öppnade sin första riktiga anläggning, berättar Fredrik Larsson och lägger till:

– I början handlade det mer om vi kände dem, men ju längre vi varit med desto mer naturligt har det känts med flexibiliteten de erbjuder. Det passar oss.

Gillar flexibiliteten

Just flexibiliteten hos 7A är något Fredrik Larsson gärna lyfter fram. Stockpicker, med totalt fem heltidsanställda och flera frilansare, har på så sätt hela tiden kunnat anpassa sin verksamhet på Strandvägen efter rådande läge:

– Tidigare satt vi fyra stycken här och hade ett eget rum, nu är det endast jag som är stationerad i Stockholm och hyr kontorsplats. Vår vd Mats bor numera i Vasa, de är tre som sitter i Finland nu. Samtidigt vet jag att om vi anställer folk och behöver ytterligare platser så finns det all möjlighet att lösa det, säger han.

Att Stockpicker numera är geografiskt utspritt betyder att man istället får större nytta av 7A:s konferensmöjligheter på deras anläggning vid Centralen på Vasagatan:

– Vi har ofta våra möten där eftersom det är enklare för Mats att ta sig dit när han kommer från Helsingfors.

Slipper tänka på annat

En myt Fredrik Larsson gärna vill slå hål på är att det skulle vara dyrare med kontorshotell istället för att ha egna lokaler:

– Det säger sig själv att det lönar sig att hyra platser än ett helt kontor. Vi behöver ju heller inte heller tänka på att fixa med kaffemaskin, kopiator eller städning. Vi kan lägga tiden på att utveckla vår kärnaffär istället.

Stockpicker har ju suttit här i snart 15 år, hur tycker du 7A har utvecklats under den tiden?

– De har alltid varit väldigt trevliga och hjälpsamma, sedan under årens lopp har de blivit ännu proffsigare och har en väldigt tydlig struktur. Man märker att de har en checklista de kör efter. Plus att de verkar ligga i framkant med tekniken på anläggningarna.

Några planer på att flytta från 7A Strandvägen har Stockpicker inte, man hoppas dock att 15-årsjubileumet nästa år uppmärksammas:

– Då borde vi fira med tårta!

Kontakta 7A direkt här 

FAKTA: 7A

– Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

– Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

– Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

– 7A finns på Strandvägen, Odenplan, Centralen samt i nyöppnade Posthuset.

– Ungefär 240 företag är hyresgäster totalt och man arrangerar omkring 20 000 konferenser årligen.

 

Mer från 7A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 7A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?