1515
Annons
Innehåll från 7AAnnons

Därför skippade vinproducenten egna lokaler: ”Fällde avgörandet”

Oskar Lindell, Nordenchef på Treasury Wine Estates.
Oskar Lindell, Nordenchef på Treasury Wine Estates.

Flexibilitet, centralt läge – och ett stort fokus på hållbarhet.

Tre faktorer som spelade in när Treasury Wine Estates bytte egna lokaler till kontorshotell hos 7A.

– Det fällde avgörandet, helt klart, säger Oskar Lindell, Nordenchef.

Få egen kontorslösning i centrala Stockholm – läs mer 

I november 2017 flyttade australiensiska Treasury Wine Estates, världens fjärde största vinproducent med kända varumärken som Lindeman’s och börsnoterat i Australien, sitt Sverigekontor till 7A på Vasagatan – bokstavligen vägg i vägg med Stockholms Centralstation.

– Vi tittade på tre-fyra alternativ och det som tippade över i slutändan var hållbarhetsarbetet och läget, det är fantastiskt ur ett logistikperspektiv. Eftersom vi är ett internationellt bolag har vi ofta gäster från utlandet och många av våra kunder sitter i centrala Stockholm. Dessutom hade 7A en flexibilitet och lyhördhet för våra behov som också påverkade vårt val, berättar Oskar Lindell och fortsätter:

– Dels handlade det om möjlighet att kunna förändra sina lokaler vid behov, erbjuda tillfälliga lokaler vid möten och event samt flexibilitet för till exempel varuprover och dessa ska kunna hanteras på ett smidigt sätt. De bitarna kunde inte alla aktörer lösa.

Ville fokusera på kärnverksamheten

Flytten skedde i samband med en omorganisering där bolaget centraliserade flera funktioner till Europakontoret i London. Med sex personer i Stockholm hade behovet av egna lokaler minskat rejält – samtidigt såg Lindell en möjlighet att lägga mer fokus på kärnverksamheten:

–  När man har ett eget kontor blir det väldigt påtagligt hur mycket administration man hanterar. Det är många leverantörer att hantera som  bredband, telefoni, catering, städning och larm… Den som var först på kontoret började dagen med att tömma diskmaskinen och sätta på kaffe, ibland ringde larmföretaget en lördagskväll eftersom någon ryckt i ytterdörren. Vi ville skala ner allt det där och bli mer effektiva, säger Lindell och lägger till:

– Lägger man totalkostnaderna för egna lokaler och jämför blir det inte dyrare att sitta på kontorshotell.

Hållbarhet i framkant

En viktig pusselbit i valet av 7A var deras hållbarhetsarbete. Fastighetsägaren har satsat på såväl solpaneler på tak som återvinning. Fastigheten är dessutom LEED-certifierad.

– De ligger i framkant och för oss var detta jätteviktigt. Hållbarhet är en fråga vi jobbar aktivt med globalt. I Sverige redovisar vi vårt klimatavtryck på detaljnivå både mot branschen och gentemot kunder, så fastigheten är en faktor vi kan påverka. Jag tror ingen annan av aktörerna vi tittade på var i närheten av 7A på den fronten.

Vilka råd har du till företag som tittar på nya lokaler?

– Att man funderar över vilka behov företaget verkligen har. Jag tror att många som sitter i sina nuvarande kontorslösningar vaggas in i att det ”alltid” måste se ut som det gör, men jag vill verkligen rekommendera att tittar på olika alternativ. Precis som att vi privat jämför olika operatörer och leverantörer regelbundet borde man som företag, stort eller litet, också undersöka frågan om kontor kontinuerligt.

Få egen kontorslösning i centrala Stockholm – läs mer 

FAKTA: 7A

Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

Erbjuder flexibla kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.

 

Mer från 7A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 7A och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?