1515
Innehåll från 24sevenOfficeAnnons

Tips: Så enkelt kan AI ta över ditt företags ekonomiska funktioner – och på så sätt spara tid och pengar

En ny AI-baserad ekonomiassistent från affärssystemföretaget 24SevenOffice kan nu ta över en stor del av ett företags ekonomiarbete inom redovisning och bokföring och optimalisera nyttjandet av företagets resurser. Arbetet går snabbare och kvalitén blir högre genom att minska felkällorna – dessutom uppdateras bokföringen omedelbart.

– Med vår integrerade AI-lösning kan företagets ledning titta på realtidsdata och se vad som händer i verksamheten för att kunna styra den snabbare, säger Madeleine Lindblom, Product manager i Sverige för 24SevenOffice.

Företag som årligen hanterar stora mängder leverantörsfakturor lägger idag betydande resurser på arbetet, som är både tidskrävande och innebär många manuella moment med mänsklig interaktion. Stora organisationer kan tvingas ha dyra leverantörskontraavdelningar för att hantera alla inkommande fakturor.

Nu presenterar affärssystemföretaget 24SevenOffice en AI Assistant, en molnbaserad tjänst som tar över en stor del av de här uppgifterna. Den arbetar utifrån algoritmer och maskininlärning.

– Med hjälp av smarta algoritmer klarar AI:n att tolka redovisningsdata, förvärva kunskap baserad på tolkningen och lära sig att utföra mänskliga handlingar med en ännu större precision, säger Madeleine Lindblom.

Med AI Assistant kan ett företag bli av med flera tidstjuvar, från att fakturan tas emot till att den betalas.

– Fakturor bearbetas automatiskt och läses av. Hela fakturan och innehållet tolkas ned på radnivå. Det betyder att användaren bara behöver agera på avvikelser och därmed sparar man mycket tid i samband med stansning och andra repetitiva moment, enligt Madeleine Lindblom.

Byggd i molnet – från början

24SevenOffice är i grunden ett affärssystem som redan när det började utvecklas i slutet av 1990-talet var webbaserat, till skillnad från andra lösningar på marknaden som då användes som installerad mjukvara på varje arbetsstation.

Det betyder att 24SevenOffice i dag har enorma mängder data som ligger till grund för den AI-lösning som man nu utvecklat.

– Vi har över 200 miljoner inskannade eller digitala dokument som är kopplade till en kontering i både Sverige och Norge. Det betyder att vi har extremt mycket data som vi bearbetat för vår AI Assistant. Detta är en av faktorerna till att vi redan idag har en välfungerande AI-teknologi för redovisningsbranschen. Ingen annan aktör på marknaden har en lika avancerad lösning som vi har, säger Madeleine Lindblom.

En annan fördel med AI Assistant är att möjligheten finns att bygga detta på ett företags befintliga systemstruktur. Man behöver alltså inte bygga om hela sitt ekonomisystem för att börja använda lösningen. AI Assistant fungerar för företag i alla branscher, men effekten blir större ju fler leverantörsfakturor som ett företag behandlar.

– Förutom att automatisera och kontinuerligt uppdatera bokföringen genom AI-lösningen har 24SevenOffice även funktioner för att skicka dessa fakturor direkt för betalning med automatisk bankavstämning vilket gör att man även har kontroll över likviditeten i realtid. Automatisering och effektiva flöden skapar både ekonomisk besparing och minskar felkällor i företag som hanterar stora mängder leverantörsfakturor. Det är där skalfördelarna blir tydliga, säger Madeleine Lindblom.

Utvalt av HSB

En stor organisation som nyligen valt att ta in AI Assistant från 24SevenOffice är bostadskooperationen HSB och dess enhet HSB Affärsstöd, som förvaltar bokföring och fakturahantering till 4 000 bostadsrättsföreningar med 340 000 lägenheter och 650 000 medlemmar i Sverige.

– Hur fakturahantering och bokföring utförs är i stor förändring. Sedan 1923 har vi i HSB skapat moderna bostäder med nya innovativa lösningar för ett bekvämare boende. Nu väljer vi att kliva över till den mest moderna och innovativa tekniken inom redovisningsbranschen, genom att använda artificiell intelligens i våra tjänster, säger Annelie Gunnarsson, affärsområdeschef i HSB Affärsstöd.

– För 24SevenOffice är det ett kvitto på att vår AI-lösning bereder vägen för framtiden. HSB har utvärderat och valt oss. Det visar att det finns en tro på oss och det vi har att erbjuda, säger Madeleine Lindblom.

Det finns många fördelar med att utnyttja AI till redovisning i företaget. Här är ett exempel på 5 av de  största konkurrensfördelarna:

- Automatiserat fakturaflöde

- Djup insikt. Big data

- Korrekt redovisning i realtid

- Frigör tid 

- Prognoser och analyser

Läs mer om konkurrensfördelarna här 

Önskar du att lära dig mer om AI Assistant, anmäla dig på ett gratis AI-webinar eller bli kontaktad av en av 24SevenOffice AI-specialister? Besök då denna sida. 

Fakta - 24SevenOffice

24SevenOffice är Nordens ledande molnbaserade affärssystem med 45 000 nordiska SMB företag på kundlistan. 24SevenOffice är noterad på Spotlight Stockmarket i Sverige och har 150 anställda. Bolaget föddes i molnet och är i framkant inom teknologi gällande AI och digitalisering av ekonomistyrning både för företag och redovisningsbranschen.

Läs mer på www.24sevenoffice.com

Mer från 24sevenOffice

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med 24sevenOffice och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?