1515
NEW YORK: NASDAQTERMINEN UPP, KINAREVANSCH FÖR TESLA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de amerikanska börserna visade relativt små rörelser på tisdagen, även om Nasdaqterminen stack ut med en något tydligare uppgång än övriga. Investerarna fortsatte att väga en starkare ekonomisk omgivning mot utsikterna till högre inflation.

Inför handelsstarten var terminen för Dow Jones industriindex oförändrad. Terminen för det bredare S&P500 var upp 0,2 procent medan Nasdaq 100-terminen terminen steg 0,6 procent.

I Asien sjönk börserna övervägande under morgonen, medan de stora Europabörserna under tisdagen har stigit något.

Bland enskilda aktier backade läkemedelsbolaget Biogen marginellt i förhandeln, efter måndagens rusning sedan den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA godkänt bolagets läkemedel Aducanumab för behandling av Alzheimers sjukdom.

Molndatabolaget Fastly sjönk 3 procent före öppning, sedan omfattande driftstörningar för flera stora internetsajter hänförts till problem hos Fastly. Kort efter att driftstörningarna uppdagades uppgav Fastly att bolaget hade identifierat problemet och att en lösning var på väg att implementeras.

Tesla levererade 33.463 Kinatillverkade bilar i landet under maj, vilket var en ökning med 29 procent jämfört med april. Ökningen tycktes motsäga en rapport från i förra veckan, då källor till The Information uppgav att elbilstillverkarens fordonsbeställningar i Kina halverades i maj jämfört med april. Tesla steg drygt 3 procent i förhandeln.

Oljebolaget Contango Oil & Gas lyfte 7 procent före öppning. Bolaget har gått med på att slås ihop med KKR:s verksamhet Independence Energy i en aktieaffär som skapar ett bolag med ett börsvärde på cirka 4,8 miljarder dollar.

Thor Industries, som tillverkar husbilar och husvagnar, överträffade analytikernas förväntningar med såväl omsättning och resultat för det gångna kvartalet. Försäljningen mer än fördubblades jämfört med för ett år sedan och bolaget uppgav att det inte ser några tecken på att efterfrågan skulle avta. Aktien steg 4 procent inför öppningen.

Flera insiders i biografkedjan AMC, som varit en av de på nätet flitigt omdiskuterade så kallade "meme"-aktierna, har passat på att sälja aktier under det rally som pågått på senare tid. Enligt Insiderscore har sju AMC-insiders sålt sedan 28 maj. AMC steg 5 procent i förhandeln.Noteringar vid 14.45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA 0,00%
Terminen för S&P 500 +0,20%
Terminen för Nasdaq 100 +0,59%
2-åriga USA-räntan -0,0118 till 0,149%
10-åriga USA-räntan -0,046 till 1,523%
Olja, US WTI -0,58% till 68:80 dollar/fat
Olja, Brent -0,62% till 71:00 dollar/fat
EUR/USD -0,001 till 1,2175

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?