1515
BÖRSEN: HEXAGON I BOTTEN EFTER ROLLÉNS AKTIESÄLJ, OMXS30 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades söderut efter en trevande inledning på onsdagen, då ett nyhetsflöde med insynsförsäljningar, rapporter och bud satte avtryck i flödet.

Mätteknikbolaget Hexagon backade mest i storbolagsindexet OMXS30 vid lunchtid på onsdagen, sedan vd Ola Rollén meddelat försäljning av en stor del av aktieinnehavet i bolaget.

Strax innan lunchtid hade OMXS30 sjunkit 0,4 procent till 2.318 och aktier för 9,6 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen i sin helhet.

I täten för OMXS30 gick läkemedelsbolaget Astra Zeneca och låsbolaget Assa Abloy, vardera 1,2 procent upp. Bankerna fanns samtliga på grönt, med Nordea, Handelsbanken och Swedbank cirka 0,8 procent upp och SEB något längre ned 0,2 procent upp.

Botten utgjordes utöver mätteknikbolaget Hexagon, som var omkring 4 procent ned, jämte indexets två främsta tillväxtbolag. Molnkommunikationsbolaget Sinch handlades ned med 3 procent och livekasinobolaget Evolution sjönk 2,2 procent.

Från nyhetsflödet noterades att Ica-handlarnas Förbund tillsammans med AMF Pensionsförsäkring lagt bud på samtliga aktier i dagligvarubolaget, ett bud värt 534 kronor kontant per aktie. Icas styrelse rekommenderar enhälligt budet, som innebär en premie på cirka 11 procent jämfört med Icas stängningskurs på tisdagen. Ica steg cirka 11 procent till 532:50 kronor.

I rapportfloden slog gamingbolaget Stillfront till med ett rörelseresultat 4 procent högre än väntat och även en något högre omsättning än väntat trots organiskt tillväxt på minus 11 procent. Den stora nyheten var dock att bolaget, som i sin föregående rapport lämnade en så kallad "indikativ vägledning" för tredje kvartalet, förväntar sig att återgå till organisk tillväxt under senare delen av fjärde kvartalet. Det fick Stillfronts aktie att svara med ett lyft på omkring 20 procent.

Batteriladdarbolaget Ctek gjorde i sin tur en förlust på 31,9 miljoner kronor netto för tredje kvartalet. Under senare delen av september drabbades bolaget av störningar i försörjningskedjan, vilket innebar att beställda och planerade leveranser inte kunde avräknas. Ctek räknar med att störningarna kommer att påverka verksamheten även under kommande kvartal. Aktien föll 7,6 procent. Detta var dock en positiv utveckling jämfört med inledningen, då kursen var ned som mest en bit över 20 procent.

Även Cteks sektorkollega Garo handlades ned. Aktien sjönk med 10 procent, inför torsdagens delårsrapport.

Medicinteknikbolaget Bicos rörelseresultat före avskrivningar, ebitda, var -33,8 miljoner kronor i tredje kvartalet att jämföra med -5,6 miljoner kronor samma period i fjol. Bico föll 26 procent under livlig handel.

Surgical Science, som tillverkar virtual reality-simulatorer för kirurger och andra medicinska specialister, visade i sin rapport en tillväxt för jämförbara enheter på 31 procent i tredje kvartalet. Rapporten stödjer en tvåsiffrig procentuell uppgång för aktien, enligt en första kommentar av Pareto. Surgical Science lyfte 9,6.

Uppåt var det även för vindkraftbolaget Arise, som vände till en vinst på 54 miljoner kronor i tredje kvartalet att jämföra med en förlust på 32 miljoner samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen ökade med hela 388 procent till 117 miljoner kronor. Aktien avancerade 12,1 procent.

Andra rapporterande bolag som utmärkte sig var igamingbolaget Angler Gaming, som föll nära 25 procent efter att ha redovisat minskat rörelseresultat och en svag start på det fjärde kvartalet.

På onsdagen hade miljöteknikbolaget Norditek premiär på First North. Inför noteringen gjorde bolaget en emission på 26 miljoner kronor, där bolaget med teckningskursen 11 kronor värderades till 110 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Aktien bytte ägare till 14:36 kronor, 31 procent över teckningskursen.


OMXS30 onsdag 10 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?