1515
BÖRSEN: ONCOPEPTIDES FORTSÄTTER FALLA, OMXS30 -0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett veckan med en nedgång där Oncopeptides fortsätter resan söderut.

Vid klockan 12.25 var storbolagsindex OMXS30 ned 0,6 procent till nivån 2.334 och aktier för 9,7 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Ericsson som förlorade mark på fredagen efter nyheten att USA:s justitiedepartement anser att telekombolaget brutit mot sina skyldigheter enligt ett förlikningsavtal, fortsatte ned 3 procent på måndagen. Bofa Securities har återupptagit bevakningen av telekombolaget och sektorkollegan Nokia med underperform.

På den nedre delen av indexet fanns även Ala Laval och Sandvik som förlorade 2,5 respektive 2,2 procent. Storbankerna Nordea och Swedbank gick i motsatt riktning och steg i området runt 1 procent.

SSAB steg 1,6 procent efter morgonens rapport som bjöd på en vinst i det tredje kvartalet som var högre än väntat. Ståltillverkaren ser också en fortsatt god efterfrågan på stål under det fjärde kvartalet.

Oncopeptides fortsatte det fria fall som inleddes på fredagen efter beskedet att dra tillbaka Pepaxto från marknaden. En rad analyshus har sänkt sina rekommendationer för bioteknikbolaget och aktien var vid lunchtid ned 32 procent. Med fredagens fall summerar nedgången nu till 84 procent.

Bland rapportförlorarna fanns Ratos vars tredje kvartal tyngdes av en orealiserad förlust och stigande fraktkostnader och råvarupriser. Aktien pressades ned 4,5 procent.

SAS aktie föll 14 procent efter att det danska affärsmediet Finans publicerat en intervju med vd Anko van der Werff, som uppgav att flygbolaget fortsätter "kämpa för att överleva".

Intellego som noterades på First North i juni steg 24 procent efter besked om ett avsiktsavtal med Heraeus Kina om att utveckla dosimetrar. Förra veckan meddelades ett annat utvecklingsavtal som fick aktien att stiga närmare 40 procent. Sedan förra veckan har aktien avancerad närmare 70 procent.

Cint rapporterade en tillväxt på 45 procent för det tredje kvartalet och räknar nu med att leverera ett helårsresultat som markant överstiger det kommunicerade tillväxtmålet på 20 procent per år. Aktien belönades med en uppgång på 6,7 procent.

Sedana Medicals kommersiella direktör och tillika tillförordnade vd Jens Lindberg kommer att lämna Sedana Medical för vd-rollen på Medivir. Medivir steg 4,7 procent medan Sedana föll dryga 10 procent.

SEB Equities har sänkt Knowit till behåll från köp och It-konsulten sjönk 7,6 procent. LMK Group, bolaget bakom bland annat Linas Matkasse, steg istället 3,4 procent efter en köpstämpel i Affärsvärlden. Börsveckan rekommenderar köp av Elanders och aktien var upp 4,7 procent. E-handelsbolaget Nelly, som fick säljrekommendation av tidningen, var istället ned 8 procent.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 måndagen den 25 oktober


image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?