1515
Annons
NP3: TROR PÅ HÖGRE POTENTIAL I FRAMTIDA KASSAFLÖDEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den riktade preferensaktieemissionen som genomfördes under det gångna kvartalet ihop med en belåningsgrad i den lägre delen av NP3:s mål har gett möjligheten att fokusera på investerar.

Det konstaterar Andreas Wahlén, vd för fastighetsbolaget i halvårsrapporten.

"Investeringsverksamheten har under kvartalet varit intensiv då tillträden skett om 925 miljoner kronor och signerade förvärv om 1,3 miljarder kronor, där tillträden sker under årets andra halvår", säger han.

En marknad med historiskt låga yielder innebär utmaningar för tillväxten konstaterar han vidare.

"Men med våra lokala organisationer kan vi göra förvärv med en något lägre initial avkastning, som skall lyftas över tid. Till exempel kan vakanser eller hyresnivåer som inte speglar marknaden medföra möjligheter som vi kan ta tillvara på och på så sätt även addera skalfördelar i förvaltningen."

NP3 har ett stort investeringsfokus i Skellefteå, och där märks att många fler plötsligt vill vara med och investera i staden, men även i andra marknader ser han en större investeringsvilja.

"Min tro är att det nu finns en större trygghet i marknadens likviditet och i betalningsviljan från hyresmarknaden som lett till sjunkande avkastning på fastigheter och högre potential i de framtida kassaflödena", understryker han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?