Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDNA EUROPATERMINER, MIPS LÄMNAT RAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande Europabörserna handlades i en oregelbunden tendens inför måndagens öppningshandel. Rejäla indexnedgångar i USA på fredagen följdes av svagare börser i Asien på måndagen.

På morgonen har TF Bank kommit med rapport. Biogaia har lämnat positiva preliminära siffror och på söndagskvällen presenterade Mips sin rapport, innehållande en resultatminskning.

Klockan 11.00 hålls statsministeromröstningen i Sveriges riksdag och klockan 11.30 presenterar Sandvik och avknoppningen Alleima sina rapporter.

Vid 8.30-tiden noterades den tyska DAX-terminen ned 0,2 procent medan Paris CAC40-terminen var på plus 0,2 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en nedgång i den svenska öppningshandeln.

Börserna i New York avslutade förra veckan negativt. S&P 500 sjönk 2,4 procent, motsvarande en nedgång om 1,1 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning. Tekniktunga Nasdaq Composite gick ned 3,1 procent.

Asienindexen tappade under måndagsmorgonen, med en nedgång för Tokyobörsen på 1,4 procent och i Hongkong backade Hang Seng indexet 1,0 procent.

På svensk mark har nischbanken TF Bank redovisat ett rörelseresultat om 110 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022 (91,5). Låneportföljen växte 6 procent under kvartalet till 13,6 miljarder kronor.

Hjälmteknikbolaget Mips släppte sin rapport på söndagskvällen. Rörelseresultatet för det tredje kvartalet sjönk till 37 miljoner kronor (110) och nettoomsättningen uppgick till 113 miljoner kronor (185). Den organiska försäljningstillväxten var -50 procent.

Enligt Pareto Securities var Mips rörelseresultat sämre än väntat och missade konsensus med 54 procent.

Den 12 september meddelade Mips att det förutsåg en kortsiktigt svagare utveckling av cykelmarknaden. Nu bedömer Mips att situationen på cykelmarknaden kommer att påverka bolagets försäljning och resultat negativt under resterande del av året och till viss del början av 2023.

Biogaia har uppgett att försäljningen under det tredje kvartalet 2022 påverkats positivt av en ökande efterfrågan i framförallt Americas samt positiva valutaeffekter. För tredje kvartalet beräknas försäljningen preliminärt uppgå till cirka 258 miljoner kronor (174), en ökning med 48 procent. Rörelseresultatet för tredje kvartalet beräknas preliminärt uppgå till cirka 94 miljoner kronor (67), en ökning med 40 procent. Enligt Biogaia överstiger resultatet för det tredje kvartalet marknadens förväntningar.

Kontraktstillverkaren Note har redovisat ett rörelseresultat på 57 miljoner kronor (64) för det tredje kvartalet 2022. Nettoomsättningen uppgick till 930 miljoner kronor (685).

Teknikföretaget Mycronic har fått en order värd 13-15 miljoner dollar på två SLX-maskritare från en kund i USA.

Nanoteknologibolaget Jondetech har beslutat om en företrädesemission av units, riktad till befintliga aktieägare, om cirka 42,2 miljoner kronor. Teckningskursen är satt till 0:50 kronor per unit, motsvarande 0:50 kronor per aktie.

Assa Abloy lämnade i fredags in sitt formella svar på DOJ:s invändningar mot förvärvet av HHI-divisionen inom Spectrum Brands där det bland annat framgår att bolaget initierat en försäljningsprocess av Emtek och Smart Residential-verksamheten i USA och Kanada.

På rekommendationsfronten kan noteras att Dagens Industri rekommenderar köp i Fortnox i analysen "Veckans aktie". Tidningen ser en uppsida i Fortnox på 40 procent.

Börsveckan har två säljråd i sin senaste utgåva, för Elon och Moment Group. Vimian får däremot en höjning till köp.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera