1515
Annons
SCANDIC HOTELS: RÄKNAR MED FORTSATT FÖRBÄTTRING I HÖST - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under pandemins gång har Scandic Hotels blivit allt bättre på att se tendenser i marknaden och bolaget är därför relativt förvissat om att bokningstrenden kommer att fortsätta förbättras framöver.

Det säger Scandic Hotels vd Jens Mathiesen till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har nu haft mer än ett år med pandemin och ser att utfallet hittills har blivit ungefär som vi estimerat. Många mötesbokningar, sportgrupper och liknande som varit planerade till försommaren har flyttat till hösten, och vi har förväntningar om att hösten kommer att fortsätta stabilisera sig. Inte så att vi kommer tillbaka till 2019 års nivåer direkt men att det går åt rätt håll", säger han.

Enligt Jens Mathiesen är det främst förbättringen i storstäderna som ligger bakom att hotellkedjan vågar lova en bättre beläggning för juli i år än i fjol. Huvudstäderna Stockholm, Köpenhamn och Oslo ligger alla bättre till än de gjorde förra året.

"Vår industri har varit väldigt drabbad av stängda gränser och restriktioner, till exempel vad gäller öppethållande av restauranger och nöjesparker. När det nu lättar finns en orsak att resa och bokningstakten ökar", säger han.

Sommarperioden präglas till stor del av inhemskt fritidsresande och efter sommaren väntar sannolikt ett ökat internordiskt affärsresande. Det som fortfarande väntas dröja är enligt Jens Mathiesen det internationella resandet.

"Den trafiken tror vi tar längre tid att komma tillbaka. Kineser och amerikaner kommer att dröja till 2022 och framåt, tyvärr", säger Scandicchefen.

Jens Mathiesen anser att försiktigheten hos de nordiska ländernas regeringar vad gäller att öppna upp samhällena igen är förståelig, med tanke på hur tufft det varit när nya vågor av smitta har avlöst varandra. Han berömmer Sverige som han anser har klarat balansen väl och inte stängt ned lika kraftigt som Danmark och i synnerhet Norge, där man varit väldigt försiktig med hårda karantänsregler.

När samhällena öppnar och resandet ökar räknar Scandic med att året behöva öka sin personal, efter en lång period av hårda neddragningar och permitteringar. Tillbaka till den personalstyrka man hade före pandemin kommer man emellertid inte, tror Jens Mathiesen.

"I takt med att beläggningen ökar kommer vi att ta tillbaka mer folk, vi är en industri med behov av arbetskraft. Men vi kommer att se att Scandic är mer effektivt efter krisen och vi tar inte tillbaka all kontorspersonal", säger Scandic Hotels-vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?