1515
Annons
SHB: OKTOGONEN SÅLDE AKTIER I FLERA BOLAG UNDER DECEMBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbankens vinstandelsstiftelse Oktogonen sålde under december månad aktier i Handelsbanken och nollade sina innehav i Volvo, Sandvik och Essity. Totalt uppskattas försäljningarna ha inbringat kring 790 miljoner kronor.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

I Oktogonens största innehav Handelsbanken såldes 3 miljoner A-aktier varefter stiftelsen äger ungefär 198 miljoner aktier och kvarstår som bankens näst största ägare med drygt 10 procent av kapital och röster. Enligt Holdings historik var det första gången sedan 2011 som Oktogonen sålde aktier i Handelsbanken.

Övriga försäljningar under december bestod av 920.000 aktier i Volvo, 746.000 aktier i Sandvik och 480.000 aktier i Essity varefter Oktogonen inte längre har något ägande i dessa tre bolag. Oktogonen har under de senaste åren gradvis minskat sina innehav i Volvo, Sandvik och Essity.

Oktogonen vill inte kommentera de försäljningar som gjorts i december, men stiftelsen har i samband med tidigare försäljningar i en kommentar till Dagens industri uppgett att dessa gjorts för att klara stiftelsens åtaganden i form av pensionsutbetalningar.

Räknat på snittkursen i Handelsbanken, Volvo, Sandvik och Essity under december inbringade Oktogonens försäljningar uppskattningsvis ungefär 790 miljoner kronor. Efter försäljningarna består Oktogonens innehav av börsnoterade bolag av främst Handelsbanken, men även en mindre post i Industrivärden, som tillsammans har ett aktuellt marknadsvärde på drygt 20 miljarder kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera