1515
NEW YORK: TEKNIK VINNARE PÅ BLANDAD BÖRS, S&P 500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna stängde med en blandad utveckling. Både S&P 500 och Nasdaq nådde en ny rekordnotering till följd av en stark börsdag för tekniksektorn.

Efter stängning noterades Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 34.283, medan S&P 500 steg 0,2 procent till 4.291. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 1 procent till 14.501.

I det positiva teknikklimatet nådde Facebook ett börsvärde på över 1.000 miljarder dollar efter en uppgång på 4,2 procent.

Kinesiska myndigheter har begärt av elbilstillverkaren Tesla att 285.000 bilar ska uppdateras på grund av säkerhetsproblem. Det är i princip hela den kinesiska flottan av Tesla-bilar, enligt Bloomberg News. Aktien var dock upp 2,5 procent.

Intellia rusade med drygt 50 procent. Biotechbolagets partner Regeneron har rapporterat positiva data från en fas 1-studie kring sin Crispr/Cas9-baserade kandidat för så kallad genredigering.

Carnival backade över 7 procent. Kryssningsbolaget sade i förra veckan att förluster för det andra kvartalet har minskat, och att planen är att återgå till normala avgångar nästa vår. Även kryssningskollegan Royal Caribbean noterades ned, med 6,5 procent.

Riskkapitalisten Richard Bransons Virgin Galactic var ned med 2,2 procent. Rymdturismbolaget fick på fredagen tillstånd av den amerikanska luftfartsmyndigheten, FAA, att ta med kunder på kastbanefärder.

Boeing fick däremot inte ett lika muntert besked från FAA. Aktien backade 3,6 procent efter att luftfartsmyndigheten meddelat att Boeing förmodligen inte får sina 777x-flygplan certifierade förrän i mitten till slutet av 2023.

Bland rapportbolagen steg Perion Network med över 16 procent. Det digitala mediabolaget presenterade en vinst för det andra kvartalet, över S&P Global Intelligence konsensusprognos, och skruvade upp sina vinstprognoser för helåret.

Kryptovalutaplattformen Coinbase klättrade nästan 10 procent. Priset på Bitcoin har under förmiddagen utvecklats positivt, och var fortsatt upp på kvällen, trots nyheter om att världens största kryptovalutabörs, Binance, förbjuds av den brittiska finansinspektionen FCA.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 5 punkter till 1,47 procent.

Graf: S&P 500 måndagen den 28 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?