1515
NEW YORK: TERMINERNA LÄTT UPPÅT INFÖR ÖPPNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York såg på måndagseftermiddagen ut att inleda handelsveckan med försiktigt stigande index, av terminshandeln att döma.

USA:s finansminister Janet Yellen uppmanade på söndagen kongressen att rösta igenom president Joe Bidens stimulansplan och sade att detta i så fall kan få landet att återgå till full sysselsättning 2022.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,5 procent medan S&P 500-terminen var upp 0,4 procent. Även terminen för Nasdaq 100 noterades 0,4 procent upp.

I fredags stängde USA-börserna återigen nära rekordnoteringar och S&P 500 slutade 0,4 procent upp.

På måndagsmorgonen handlades börserna i Asien överlag högre och även de ledande börserna i Europa har under måndagen stigit.

"Även om ekonomin är kortsiktigt stillastående medan vaccinationerna går igenom befolkningen, skulle det krävas ett episkt misslyckande i utrullningen av de olika vaccinerna för att inte den inhemska ekonomiska motorn ska varva upp mer än de flesta tror", sade Tony Dwyer, chefsstrateg vid Canaccord Genuity, i en kommentar enligt CNBC.

Tesla har förekommit flitigt i nyhetsflödet. Dels har kinesiska myndigheter kallat till sig elbilstillverkaren för att diskutera kvalitetsproblem med bolagets fordon, och dels har Tesla meddelat att bolaget köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar som en alternativ investering. Aktien var i förhandeln upp drygt 2 procent.

Leksakstillverkaren Hasbro var upp 2 procent före öppning efter att ha redovisat en högre vinst än väntat för det gångna kvartalet. Även intäkterna var högre och bolaget förklarar det med stort intresse för bland annat sällskapsspel under pandemin.

Batteritillverkaren Energizer överträffade också förväntningarna med sin rapport och bolaget höjde också sin prognos för helåret med hänvisning till hög efterfrågan. Aktien stärktes 9 procent i förhandeln.

Nyheten att Amazon beställt cirka 1.000 lastbilsmotorer drivna på naturgas fick Westport Fuel Systems att rusa 45 procent inför öppning. Motorerna tillverkas av ett samriskbolag mellan Westport och Cummins.

Dataanalysföretaget Palantir ska i ett samarbete med IBM förbättra IBM:s lösningar inom artificiell intelligens och göra dem lättare att använda. Enligt Palantirs operativa chef Shyam Sankar räknar bolaget med att fler liknande partnerskap är på gång framöver. Palantir lyfte nära 10 procent i förhandeln.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,49%
Terminen för S&P 500 +0,41%
Terminen för Nasdaq 100 +0,43%
2-åriga USA-räntan -0,0020 till 0,1052%
10-åriga USA-räntan +0,0104 till 1,1843%
Olja, US WTI +1,28% till 57:58 dollar/fat
Olja, Brent +1,28% till 60:10 dollar/fat
EUR/USD -0,0012 till 1:2036

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?