1515
AUTOLIV: AVSER BYGGA NY TILLVERKNINGSANLÄGGNING RATTAR I MEXIKO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilsäkerhetsföretaget Autoliv planerar att bygga en ny tillverkningsanläggning för rattar i Aguascalientes i Mexiko, enligt ett pressmeddelande.

När anläggningen är i full drift kommer den 30.000 kvadratmeter stora fabriken att kunna sysselsätta upp till 3.000 personer.

"Expansionen görs för att möta en växande efterfrågan från kunderna", kommenterar Kevin Fox, divisionschef för Autoliv Americas.

Byggstart för den nya anläggningen är planerad till början av juni i år och Autoliv förväntar sig att den nya fabriken kommer att kunna tas i drift i januari 2022.

När fabriken står klar kommer tillverkningen att omfatta gjutning av rattstommar, formsprutning, skinnberedning, sömnad av läderrattar, slutmontering, testning och utveckling, heter det.

Autoliv har 16 tillverknings- och monteringsanläggningar och fyra tekniska centra runt om i världen som tillverkar över 20 miljoner rattar om året.



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?